adopţie

VIDEO. În România au loc adopții forțate. „Mami, se poate să mă fure și pe mine?”

Sute de oameni au protestat duminică, 16 iunie 2019, la Baia de Aramă, în județul Mehedinți. Oamenii și-au confecționat singuri cu pancarte cu mesaje:

Copiii nu sunt de vânzare

Nu ne exportați copiii!

Lăsați-o pe Sorina să decidă

Nu distrugeți fericirea unui copil

Nu o despărțiți de surioara ei, Andreea

Cerem anularea adopției

Sorina merită un viitor în România, alături de familia ei

Sorina are o familie și centrele sunt pline de orfani

Dragi români, câți sunteți „Je suis Sorina”?

Domnilor judecători, credeți în lege?

Sorina ne-a unit într-o singură voce

Sorina, o fetiță în vârstă de opt ani care trăiește de șapte ani în plasament la o familie iubitoare, alături de fiica acestora, Andreea, a aflat de curând că… a fost adoptată de o familie din SUA.

Aceasta s-a putut face prin mai multe încălcări ale legii: autoritățile erau obligate să ofere întâietate la adopție familiei de plasament, iar dacă aceasta refuza în scris, să încerce timp de un an de zile să găsească adoptator în țară

Legea stabilește că, începând de la vârsta de 10 ani, cel care decide unde vrea să trăiască este copilul. Sorina nu are încă 10 ani, dar aceasta nu justifică modul în care s-a gestionat cazul ei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mama socială a fetiței spune că adoptatorii i-au declarat că ar fi plătit 30.000 de dolari pentru această adopție și că i-ar fi făcut Sorinei și pașaport. Ea le-a spus că își vinde casa și mașina și le dă banii, numai să nu o traumatizeze pe copilă despărțind-o de cei care au crescut-o și de fetița lor, Andreea, împreună cu care Sorina a crescut.

S-a încercat inclusiv preluarea ei de la școală cu poliția, pentru a fi transferată familiei adoptive. Sorina a intrat atunci în stare de șoc, cu vărsături și simptome caracteristice enurezisului. Acum fetița nu mai vrea să iasă din casă.

Întreaga comunitate este revoltată. O femeie de la miting a declarat pentru o televiziune locală că fetița ei, colegă de școală cu Sorina, a venit într-o zi acasă și a întrebat: „Mami, se poate să mă fure și pe mine?”

La protest au participat persoane care au trecut prin situații asemănătoare și acuză sistemul de protecția copilului (DGASPC) de abuzuri grave și întârzieri nepermise ale procedurilor de adopție.

Acest abuz a fost posibil printr-o decizie judecătorească.

Oare ce se va întâmpla cu Sorina?

Semnează PETIȚIA „Sorina merita un viitor în România, alaturi de familia ei”

FOTO, VIDEO. Sorina, luată cu mascații de acasă. I s-au făcut analize neobișnuite: adoptatorii ar avea nevoie de un rinichi?

FOTO, VIDEO. Sorina, luată cu mascații de acasă. I s-au făcut analize neobișnuite: adoptatorii ar avea nevoie de un rinichi?

Update VIDEO. În România au loc adopții forțate. Sorina a fost luată cu forța de acasă pentru a fi trimisă în SUA împotriva voinței ei

VIDEO. În România au loc adopții forțate. „Mami, se poate să mă fure și pe mine?”

VIDEO


Surse: Pandurul.ro, Tele 3


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

10 Comments

 1. Bună ziua! Am luat la cunoștință azi despre gravitatea lucrurilor care s-au întâmplat. Partidul Naționalist-Creștin Noua Dreaptă – Mehedinți organizează pe data de 22 Iunie, la ora 12:00, în București, Marșul Normalității. Marșul va porni din Piața Victoriei și se va termina pe Dealul Patriarhiei. Manifestarea noastră are legătură cu Parada LGBT, acțiune prin care se urmărește promovarea homosexualității la nivel național, legiferarea parteneriatului civil între persoanele de același sex, adopțiile de copiii de către aceștia și multe alte lucruri execrabile. Vă invit și pe dumneavostră să participați la Marșul Normalității, să protestați alaturi de noi și să vă faceți auzită. La acest Marș vor fi prezenți mii de oameni și foarte organizații naționalist-creștine, civice și umanitare. Consider că este monumentul perfect să luptăm împreună pentru țara și copiii noștrii, acum cât încă mai avem o țară, iar copiii mai sunt încă ai noștrii. Numărul meu de telefon este : 0736935439. Doamne ajută!!!

 2. 1. Fetita are parinti naturali care sa nu fie cazuti din dreptuuri si care sa-si fi dat consimtamantul pentru adoptie ?
  2. Fetita a fost data acestei familii spre crestere si educare.
  3. Pentru aceasta familie, cresterea fetitei a fost un job cu contract de munca (mama sociala)
  4. Acestei mame sociale i-a fost desfacut contractul de munca. Problma este ce ce i-a fost desfacut contractul de munca, daca acesta a incetat legal, sau prin desfacerea contractului de munca „cineva” a dorit sa faciliteze adoptia.
  5. Conform legii familia sociala, cea care a crescut fata, avea intaietate la adoptie ( daca nu s-a facut vinovata de rele tratamente aplicate minorului). Fmiliei sociale i sa adus la cunostinta acest fapt ? A facut aceasta familie o crere pentru adoptie?
  6. De ce se afirma ca adoptia a costat 30.000 de dolari? Acest copil a fost adoptat sau cumparat.
  7. Copilul in cauza a fost consiliat inainte si dupa de un psiholog?
  8. Pentru a lua copilul de la familia respectiva trebuia sa existe o hotarare judecatoreasca definitiva si pusa in executare tot prin aprobarea instantei. In cazurile de executare silita jandarmmeria, trebuie sa fie prezenta doar pentru protectia procurorului sau a executorului. Ce cauta jandaarmeria (si mascati ) sa ridice un copil dintr-un domiciliu , cand aceasta nu era treaba lor? Nu s-a gandit nimeni cata panica poate avea un copil in prezenta unor barbati inarmati si mascati? (Bau-bau este pistol cu apa)..
  9, Orice copil adoptat trebuie sa fie monitorizat de autoritati dupa adoptie. Cum va monitoriza autoritatea romana un copil in State?
  10. Si nu in ultimul rand, s-a respectat intocmai Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopției.
  Asteptam raspunsul celor in drept, la aceste intrebari !

 3. In ROMÂNIA autoritatile ne vand copiii ca pe animale la targ. Ce tara de rahat am ajuns!Poate totusi cucoana aceea numita procuror si persoanele prezente sa ia copilul ala ca pe un criminal in serie ,vor avea parte de aceeasi rasplata vreodata in viata asta.Daca justitia noastra este nedreapta, macar justitia divina sper sa faca dreptate in cazul formelor astora de viata.

  1. Au vandut , unul dintre copiii tai ? Infiatii voi pe toti si nu vor mai putea sa-i infieze altii ,daca va doare asa tare sufletul de ei .

 4. Copiii NU TREBUIE sa fie traumatizați! Indiferent de problemele oamenilor mari. Indiferent de partea cui este dreptatea,NU AVEM voie sa distrugem sufletul unui copil!

 5. Nu este normal ce se intampla sa iei cu forta un copil din familia unde este iubit si pe care o iubeste.Faceti ceva sa nu fie posibila ,,adoptia” astea nu iubesc fetita ca au copii lor de ce ar adopta altul de ce din romania in africa mor de foame copiii nevinovati dece nu adopta? Leaganele de copii sunt full de copii cu dizabilitati dc nu ia unu de acolo ? E strigator la Cer.Doar in Romania se vand copii pe banda rulanta ,rusinee

 6. Să lase copii să crească unde au.crescut și până acuma dacă sânt bine copii nu sânt de vânzare

 7. Protectia copilului,este doar coperta are copera multe lucruri uratear fi bine ca sa se implice un om curajos ,,cu suflet,,un om care sa nu priveasca spre materialism..dar din pacate nu prea mai exista astfel de oameni..iar pentru cei ce au tras de copil,i.as intrebasunteti parinti?in locul dumneavoastra mi.as fi aruncat haina ce ma obluga sa fac acest lucru si as fi luat locul acelui copil fara ajutor,,,rusine,,

 8. Pentru copiii bolnavi care n-au medicamente si mor cu zile ,vad ca nu se face miting . Este clar ca totul este politizat si sunt curioasa cine a participat la aceste mitinguri „spontane ” , exact in fiefurile PSD-iste . S-au facut multe greseli , in primul rand de cei de la protectia copilului dar de aici la: „Copiii nu sunt de vanzare ! ” este cam mult si semana izbitor cu : „Nu ne vindem tara ! ” .Lozinci fara acoperire !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button