adopţie

Radu Buzăianu despre cazul Sorina: A-ți crește copilul în România e o dovadă de egoism? Cum am ajuns să gândim așa?

Radu Buzăianu pe Facebook:

„Dintre chestiile care imi zgarie mintea cel mai tare e argumentul asta, bai, unui copil ii e mai bine in America, decat intr-un sat din Romania.

Hai s-o luam logic.

Aveti copii, ii iubiti, vreti ce-i mai bun pentru ei, da? Daca s-a stabilit ca dezvoltarea tarii si puterea financiara sunt criterii decisive, ca un copil e bine sa traiasca intr-o tara avansata economic, intr-o familie cu posibilitati financiare cat mai mari, daca astea sunt datele, nu luam in calcul sistemul de relationare afectiva pe care acestia il dezvolta in locul unde traiesc, frati, colegi, prieteni, stil de viata, nimic. Avand in vedere acesti „parametri”, ce va impiedica sa nu va dati copiii spre adoptie si voi familiilor care o duc mult mai bine financiar, intr-o tara mai civilizata, familii ce-si doresc sa infieze copii?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Daca asta e logica cu care operam, ar inseamna ca asa, crescandu-i voi aici, nu aveti in vedere „interesul superior al copilului”. Daca asta e logica cu care operam. Ar inseamna ca singurul lucru care va retine sa nu faceti asta e o specie a egoismului.

Cum s-a ajuns sa gandim asa? Si ce urmeaza sa mai gandim, daca am ajuns s-o gandim si p-asta?”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

 1. România nu are copii de înfiat în afara graniților, nici de vânzare nici de cumpărat cu cârpe, bomboane, hârtii, monezi, marfă la schimb. nici de transplanturi decât în caz de deces dacă vre-un părinte acceptă să fie prelevat vre-un organ..altui copil din viață,
  România are extrem de puțini copii, este în scădere, se depopulează.
  Vrei ca România să rămână lipsită de viață? Câți sunt cei care mai fac copii?? Foarte mulți tineri se droghează, fumează atât fete cât și băieți, de mici majoritatea ca apoi să vrea să facă copii gata bolnavi?!
  Copii pe care îi avem trebuie să-i protejăm. să-i educăm civilizat, să-i hrănim corecpunzător nutrițional, ca să crească adulți sănătoți și să se căsătorească, ca apoi să nască copii la rândul lor, sănătoși.
  Mă uitam la țările subnutrite cât de săraci sunt copii, dar mai fericiți decât în țările cu o viață standard ridicată și nu-mi explic de ce?!
  Copii României să fie înfiați de locuitori ai României care trăiesc pe teritoriul țării. Actualmente există cât de cât un standard de viață mai acceptabil. Întotdeauna se poate i mai bine. Omul cât trăiește pe pământ se simte nemulțumit mai mereu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button