adopţie

Avocații Ioana Constantin și Gheorghe Piperea se alătură echipei care o apără pe Sorina. Av. Victor Dumitrică: „Încă nu este nimic pierdut”

Echipa care se luptă pentru dreptul Sorinei de a primi o familie prin respectarea legii s-a mărit după ce s-au alăturat doi cunoscuți avocați: Av. Ioana Constantin și Av. Gheorghe Piperea.

La Curtea de Apel București se vor deschide noi acțiuni în justiție pentru anularea adopției Sorinei și interzicerea părăsirii țării de către fetiță.

Miercuri seară, Av. Victor Dumitrică, cel care se luptă de doi ani în instanțe pentru ca Sorina să-și continue copilăria alături de soții Șărmăt, cei care au crescut-o și au prioritate la adopția ei, a anunțat pe Facebook:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„LĂMURIRE:

Având în vedere numeroasele apeluri telefonice și mesaje pe care le-am primit în această seară, urmare a unor emisiuni televizate, prin care mă întrebați dacă, sau de ce am renunțat la Sorina, fac următoarele precizări:

_____

Așa cum spuneam într-o postare anterioară, sunt un luptător și nu voi renunța să lupt pentru dreptatea Sorinei.

De asemenea, în acea postare spuneam că acest caz al Sorinei nu este cazul Avocatului Dumitrică.

Prin urmare, nu caut și nu doresc exclusivitate pe caz. Îi apreciez pe toți cei care vor să se alăture și să lupte pentru dreptatea Sorinei.

În fața lui Dumnezeu știu că am făcut tot ce se putea pentru acest caz, că la fel voi proceda în continuare și sunt dispus să pun la dispoziția oricărui avocat – care dorește să se implice – toată munca și toată cercetarea întreprinsă de către mine.

______

Prin urmare, în cursul zilei de astăzi, miercuri 17.07.2019, am decis să colaborez cu Doamna Avocat Ioana Constantin din cadrul Baroului București (pe care încă nu o cunosc personal), primul avocat care s-a oferit să sprijine cazul Sorinei.

În acest sens, tot astăzi, i-am expediat acesteia pe eMail cererile depuse de către mine la data de 24.06.2019 la Tribunalul Dolj și Judecătoria Craiova, prin care am solicitat:

1. anularea adopției și

2. emiterea unei ordonanțe presedințiale privind rămânerea în țară a Sorinei

(aveți dovada corespondenței eMail in attach).

Am dorit ca munca pe care am depus-o timp de aproximativ 2 ani de zile pe această speță să poată fi valorificată și de către dumneaei.

În același sens, chiar în urmă cu jumătate de oră i-am expediat Doamnei Avocat Ioana Constantin întreg dosarul adopției Sorinei, urmând ca acesta să ajungă în această seară în București.

_____

Astfel, Doamna Avocat Ioana Constantin urmează să sesizeze în cursul zilei de mâine, joi 18.07.2019, instanțele competente din circumscripția Curții de Apel București, cu două cereri similare celor depuse de către mine încă din data de 24.06.2019, respectiv cu o cerere de anulare a adopției și o cerere privind emiterea ordonanței presedințiale de rămânere în țară a Sorinei.

______

De asemenea, va aduc la cunoștință faptul că în zilele următoare urmează să se alăture demersurilor mele și Domnul Avocat Gheorghe Piperea din Cadrul Baroului București.

______

Scopul este acela de a combate excepțiile de necompetență invocate constant de către apărătorii aleși ai soților Săcărin, în cuprinsul cărora aceștia arată că locuiesc efectiv pe raza Municipiului București.

_____

Așa cum spuneam, încă nu este nimic pierdut, pe data de 23.07.2019, fiind stabilite termene de judecată atât în dosarul prin care am solicitat anularea adopției încă din data de 24.06.2019, cât și în dosarul privind emiterea ordonanței presedințiale de rămânere în țară a Sorinei.

_____

Cât despre răspunsurile oferite de către Doamna Avocat Ioana Constantin în cadrul emisiunii televizate din această seară de la RomâniaTV, moderate de către Domnul Victor Ciutacu, vă rog să îi acordați acesteia timp pentru a-și însuși speța. Încă o dată, vă reamintesc că abia astăzi a primit cererile mele, iar în cursul zilei de mâine urmează să primească dosarul adopției Sorinei.

EDITARE ULTERIOARĂ:

Mă simt obligat și, mă înclin, pe această cale, înaintea Domnului Avocat Pavel ABRAHAM din cadrul Baroului București, o persoană care a fost alături de Sorina încă din ziua percheziției și care m-a sprijinit încă de la început. Un coleg și un OM extraordinar!

Cu stima,
Avocat Victor DUMITRICĂ”


VIDEO. „România, nu uita: și Sorina e a ta!” Protest pentru Sorina la București

Joi, 18 iulie 2019, procurorul va returna pașaportul Sorinei la Serviciul Pașapoarte Dolj, cu acte ce probează ilegalitățile în emiterea lui

Sorina Matei: Doi ofițeri STS au făcut presiuni pentru a fi eliberat pașaportul Sorinei

Procurorii SIIJ la DGASPC Mehedinți, pentru a audia angajați și a ridica documente

Curtea de Apel București a refuzat eliberarea pașaportului Sorinei. Dacă a fost obținut prin fals, aceasta poate constitui temei pentru revizuirea deciziei de adopție (în sensul anulării ei)

Bogdan Licu despre decizia CSM în cazul procuroarei Pițurcă: „Faptul că nu a fost suspendată nu înseamnă că totul este în regulă”

Bogdan Licu spune că pașaportul Sorinei a fost retras de procurori pe baza unor indicii că nu ar fi fost obținut în mod legal

Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei

SIIJ:

Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar). 
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…

Procurorul Bogdan Licu:

A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”. 
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177

Protestele în cazul Sorina continuă: „Românie, țară dragă, nu ne da copiii-afară!”

Justiția nu schimbă nimic în adopția Sorinei. Procuroarea Maria Pițurcă nu este exclusă din magistratură

Neagotă Minodora, consăteană: „Andreea și Sorina au beneficiat de mai mult decât au avut copiii biologici ai familiei Șărămăt”

Vasile Șărămăt: „Ca să iubești un copil îți trebuie inimă. Nu neapărat situația financiară te ține în viață”

Adelina Șărămăt, cel mai emoționat și profund mesaj către Sorina

Dreptatea lui Solomon, familia Săcărin și familia Șărămăt

SIIJ a întocmit dosar penal și pentru procuroarea Maria Pițurcă, cea care a răpit-o pe Sorina cu mascații de la familia Șărămăt

Violeta Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, urmărită penal pentru un lanț de falsuri în actele de adopție ale Sorinei

Joi, 11 iulie 2019, se judecă: Argumentele pentru care Procurorul General a cerut respingerea recursului familiei Săcărin cu privire la adopția Sorinei

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button