adopţie

Sen. Vlad Alexandrescu cere intervenția ANPDCA și a Avocatului Copilului pentru „protejarea interesului superior al copilului”

Mesajul postat ieri pe Facebook de Sen. Vlad Alexandrescu în legătură cu răpirea Sorinei cu mascații este însoțit și de una din filmările răscolitoare de la fața locului, cea care are deja peste 600.000 de vizualizări online (cealaltă filmare, a tatălui, a depășit două milioan de vizualizări pe Facebook).

Iată mesajul senatorului:

„Am fost sesizat cu privire la cazul fetiței de 8 ani din Baia de Aramă, care a fost luată de autorități pentru a fi trimisă în SUA. Fetița a fost abandonată de familia biologică și crescută de o familie de asistenți maternali, timp 7 ani. Aceștia și-au exprimat dorința de a o adopta, însă DGASPC a încuviințat adopția către un cuplu de români din Statele Unite în locul asistenților maternali care o crescuseră.

Comunitatea locuitorilor s-a mobilizat în favoarea rămânerii copilului în familia de asistenți maternali care îl are în îngrijire. Vedeți aici un video în care se poate vedea cum autoritățile o iau pe fetiță, împotriva voinței ei, de lângă oamenii care au crescut-o pentru a o încredința familiei de adopție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Întrucât mai multe persoane mi-au cerut să intervin, solicit oficial Autorității Naționale de Protecție a Copilului și Avocatului Copilului să declanșeze de urgență o anchetă în acest caz. Cred că sunt mai multe circumstanțe care fac necesară această anchetă, dusă de autorități din exteriorul județului.

ANPDCA și Avocatul Copilului au dreptul să intervină pe căi oficiale în acest caz și le cer să ia toate măsurile necesare pentru protejarea interesului superior al copilului.

Voi reveni cu alte informații atunci când voi fi primi un răspuns din partea acestor instituții.”

Toate informațiile apărute despre cazul Sorinei le găsiți aici.

https://www.facebook.com/balanescu.madalin.daniel/videos/2239621816122397/
https://www.facebook.com/watch/?v=477372766353952
https://www.facebook.com/781404125587350/videos/470061570412515/


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button