Traian Băsescu despre procuroarea Pițurcă: „La fel de brutal au intrat procurorii norvegieni peste familia de români din Norvegia. De ce trebuie noi să copiem de la alții?”
Fostul președinte Traian Băsescu susține că CSM-ul a albit-o pe procuroarea Pițurcă ca o reacție insctinctivă a sistemului de a-și proteja oamenii. Băsescu consideră CSM a greșit pentru că situația socială este una extrem de tensionată.
”Tipul ăsta de reacții ale oamenilor din justiție fac oamenii să-și piardă încrederea în justiție. Când o țară întreagă vede un procuror că trage de un copil…(…) Tot scandalul în jurul acestui copil a început de la atitudinea acestui procuror.
Nu pot spune că m-au șocat imaginile, că am văzut atâtea la viața mea. Mi s-a părut o confirmare o mișeliei de a aresta o femeie însărcinată în luna a opta, fosta șefă a ANRP, care a fost băgată la beci, alături de șobolani. Aia este degradant pentru întreg sistemul. Așa este și în cazul copilei.
Această procuroare, după părerea mea este o mare greșeală că este ținută în sistem, dar aduceți-vă aminte că la fel de brutal au intrat procurorii norvegieni peste familia de români din Norvegia. Nu suntem unici, dar de ce trebuie noi să copiem de la alții?
Categoric, este prea mult ce a făcut azi CSM-ul!”, a spus Traian Băsescu, la TVR, în cadrul emisiunii ”România 9”.
În aceeași emisiune, fostul președinte a mai afirmat că „DGASPC constatase că fetița nu avea ce să mănânce”. Este o afirmație falsă.
Vasile Șărămăt are o afacere proprie. Casa lor arată ca o vilă. O întrebare: câți români au camere de supraveghere în casă cum are aceată familie? Și câți români cu camere de supraveghere în casă nu au ce să mânânce??? Rahitismul cu care a fost diagnosticată Sorina nu e despre lipsa mâncării, ci despre nefixarea vitaminei D.
Hai să nu mai mințim poporul cu lipsa de mâncare a Sorinei. Care a fost infirmată de toată localitatea de altfel.
Sursa: Stiripesurse.ro
Neregulile constatate de SIIJ și de Procurorul General al României în cazul de adopție internațională a Sorinei
SIIJ:
– Managerul de caz Violeta Morjan de la DGASPC Mehedinți are dosar penal pentru fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată (nu a falsificat doar pretinsa declarație de renunțare la adopție – act de altfel lipsit de orice valoare juridică -, ci si multe documente din dosar).
https://www.scribd.com/…/Referatul-Ordonan%C5%A3ei-Intocmit…
– Procurorului Maria Antoaneta Pițurcă de la Curtea de Apel Craiova i s-a întocmit dosar penal pentru pentru purtare abuzivă și tot JOI, 11 iulie, CSM decide dacă dă curs cererii SIIJ de excludere a acesteia din magistratură
https://www.stiripesurse.ro/alerta-procurorul-din-cazul-sor…
Procurorul Bogdan Licu:
A trimis marți, 9 iulie 2019, la Curtea de Apel Craiova, argumente suplimentare pentru revocarea integrală a soluției date la recursul soților Săcărin (această cerere a sa se judecă joi, 11 iulie la Craiova). În document, el arată:
https://www.scribd.com/…/Cererea-de-Revizuire-a-Procurorulu…
1. Prin fals în acte, DGASPC Mehedinți a nesocotit grav interesul superior al Sorinei omițând să o informeze pe Mariana Șărămăt, care o creștea pe fată de șapte ani, că procesul de adopție ale Sorinei este considerat deschis și că ea are prioritate la adopția fetiței
2. DGASPC Mehedinți și Curtea de Apel Craiova au acționat ca și cum noua lege a adopției (din 2016) ar fi fost valabilă retroactiv, când de fapt Sorina devenise neadoptabilă încă din 2015. Astfel, Sorina a fost reintrodusă ilegal în Registrul Național pentru Adopție.
3. Procesul de potrivire al copilului cu adoptatorii din SUA a fost insuficient
4. Evaluarea psihologului arată că Sorina este foarte bine dezvoltată intelectual și deci perfect capabilă să-și recunoască propriul interes
5. Sorinei i-a fost încălcat dreptul la viața de familie așa cum este definită aceasta în Art. 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului
https://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf
6. Curtea de Apel Craiova a încălcat jurisprudența CEDO, care menționează că „…ADOPȚIA înseamnă «GĂSIREA UNEI FAMILII PENTRU UN COPIL, IAR NU A UNUI COPIL PENTRU O FAMILIE»”.
https://hudoc.echr.coe.int/eng-press?i=003-1035397-1071177