adopţie

Dep. Florica Cherecheș despre răpirea Sorinei: „Sunt o susținătoare a adopției, dar nu pot să accept acest mod brutal de a forța un copil”

Dep. Florica Cherecheș a scris pe Facebook despre răpirea Sorinei cu mascații de la familia care o creștea de șapte ani:

„Mă știți: sunt o susținătoare a adopției, pe care o vad ca o a doua șansă acordată unui copil abandonat de a avea o familie iubitoare în care să crească și să înflorească. Dar nu pot să accept acest mod brutal de a forta un copil, un biet copil speriat, de vârsta nepoatei mele, care, si ea , s-ar speria să vadă atâția mascați care au venit să o ducă de lângă cea căreia i-a spus mamă în ultimii ani. Cine nu s-ar speria?

Nu mă pronunț asupra cazului, că sunt multe informații contradictorii. Vreau și eu să aflu de ce nu a fost pregătită fetița pentru adopție, de ce a trebuit să vină echipajul de poliție, un procuror și o mulțime de mascați, să ridice un copil înfricoșat. Vreau și eu să aflu ce i-o fi spus Sorinei familia în grija căreia se afla și de ce nu a ajutat-o să se pregătească pentru acest moment care nu a venit pe neașteptate, știm cu toții că un proces de adopție durează mult. Vreau și eu să aflu de ce nu s-a implicat mai mult managerul de caz, ca să preîntîmpine o astfel de situație.

Vreau și eu să aflu de ce a trebuit să vină un procuror insensibil, nepregătit pentru asa o situație, care nici macar nu și-a dat jos ochelarii de soare ca fetita să o poată privi în ochi și să fie încredințată că va fi bine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De ce s-a ajuns la astfel de scene care ne oripilează? De ce acționează astfel organele statului? Doamna ministru Carmen Dan ar trebui să ne răspundă și apoi să plece, sa-și dea demisia, pentru că un copil nevinovat a fost traumatizat pe viață de subalternii ei care au acționat fără empatie și cu cruzime, ca și cum ar fi avut de-a face cu un infractor periculos.

Toate informațiile apărute despre cazul Sorinei le găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button