adopţie

Filmul pro-viață Lifemark a intrat în Top 10 cele mai populare filme pe Netflix

de Redacția Stiripentruviata.ro

La finele lunii aprilie 2024, filmul american Lifemark, despre adopție, a intrat în Top 10 cele mai populare filme pe Netflix la nivel mondial, ceea ce înseamnă că utilizatorii platformei de streaming din întreaga lume au fost captivați de povestea pro-viață.

Aproximativ 3,5 milioane de vizualizări au plasat filmul pe locul 8 în acest top. Filmul este despre un adolescent care află că mama lui biologică renunțase să facă avort și l-a încredințat după naștere unei familii adoptive.

Pelicula, care a fost proiectată și în cadrul evenimentelor organizate în Luna pentru viață 2024 în România, se bucură de rating bun și pe platforma de specialitate Rotten Tomatoes, unde are o rată de audiență de 96%.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Filmul este bazat pe o poveste reală și a fost lansat, printr-o coincidență, chiar în anul 2022, când Curtea Supremă a SUA a dat libertate statelor americane să reglementeze avortul în funcție de specificul și cultura fiecăruia.

Aceasta a permis acordarea de mai multă protecție prin lege pentru copiii nenăscuți și mai mult sprijin pentru mamele care vor să aleagă soluții sănătoase în locul avortului, cum ar fi adopția sau nașterea copilului cu sprijin din comunitate.

Stephen Kendrick, producător executiv, declarase în anul lansării: „Acest film nu combate avortul, ci promovează adopția. Și arată ce se poate întâmpla când o fată speriată alege să fie curajoasă și alege ceea ce este bine pentru copilul ei nenăscut, chiar dacă ea nu poate să-l crească. Credem că oamenii vor iubi acest film, care îi va distra, dar îi și va inspira”.

„Nu suntem aici să învinovățim pe nimeni, ci să aducem vindecare și speranță, iertare și compasiune”, a mai spus el.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button