Marşul pentru Viaţă

Ce film pro-viață au vizionat și dezbătut tinerii din licee și facultăți în Luna pentru viață 2024

de Redacția Stiripentruviata.ro

Filmul Lunii pentru viață 2024 a fost Lifemark. Lung-metrajul în care un adolescent american este bulversat de întâlnirea cu mama sa biologică și povestea adopției sale a fost proiectat în mai multe localități în cadrul Lunii pentru viață 2024.

Personajul principal al filmului era pe cale de a fi avotat înainte ca mama lui să se hotărască să-l dea spre adopție. Filmul este plin de emoție și de valori pozitive pentru tineri, dar și o măturie a beneficiilor unei legi a adopției ca cea americană, care permite mamei biologice să aleagă familia adoptivă și să încheie procedura de adopție din timpul sarcinii.

Astfel, mama nu este sub stresul zilei de mâine, iar bebelușul care se va naște va intra imediat într-un cămin iubitor, fără a mai trece prin trauma insituționalizării într-un orfelinat de stat. Amendarea legii adopției din România în acenst sens este una din revendicările mișcării Marșul pentru viață de mai mulți ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Filmul a fost proiectat în mai multe localități. La București, proiecția a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă, în organizarea Asociației Studenți pentru viață și a Asociației Studenților Teologi Ortodocși.

La Râmnicu Vâlcea, filmul a fost proiectat la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” și însoțit de o discuție la care au contribuit Protos. Rafail Bratu, exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Râmnicului, și de psihoterapeutul Elena Nora Rotomeza.

Protosinghelul Rafail Bratu le-a vorbit tinerilor despre impactul benefic al responsabilității colective în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate și s-a referit la valoarea vieții pentru creștini.

Luna pentru viață este numele unei serii de manifestări care se desfășoară anual în martie și promovează nașterea de copii prin implicarea comunității în sprijinirea mamelor singure și a femeilor în criză de sarcină. 

Punctul culminant seriei de evenimente este Marșul pentru viață, manifestare desfășurată anual în preajma sărbătorii Bunei Vestiri.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button