adopţiehomosexualitate

Doi copii au fost preluați de la părinții slovaci de etnie romă emigrați în Anglia și dați spre adopție unui cuplu gay

Curtea Regală de Justiție din Anglia a respins pe 23 mai cererea unei familii de romi emigrați din Slovacia de a nu da spre adopție cei doi copii ai lor pe care statul englez i-a luat în plasament. Familia emigrată în Marea Britanie a pierdut custodia a patru din cei nouă copii ai lor (cei mai mici) după ce asistenții sociali au constatat că aceștia erau neglijați.

Părinții nu se prezentaseră cu copiii la controalele medicale și nici nu îi trimiteau la școală. De asemenea, asistenții sociali au realizat rapoarte în care relatau că părinții pedepseau excesiv copiii sau îi amenințau cu bătaia. Copiii fuseseră găsiți neînsoțiți noaptea târziu de către poliție, iar ultimul-născut al familiei, venit pe lume în Anglia, nu fusese hrănit cum trebuie și fusese expus la fum de țigară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Conform unui tribunal din comitatul britanic Kent, cei patru copii au fost luați de la părinți, deoarece nu numai că aceștia îi neglijau, dar nici nu făceau eforturi pentru a schimba ceva în stilul de viață și de a-și crește și educa vlăstarele.

Deși avocatul familiei a cerut plasarea copiilor într-un cămin din Slovacia, țara natală a trei dintre cei patru copii, Curtea Regală de Justiție a respins cererea, iar cei mai mici doi copii vor fi dați spre adopție unui cuplu de persoane de orientare homosexuală.

Reprezentantul părinților a argumentat în fața curții că faptul de a crește într-o familie gay va afecta identitatea slovacă și catolică a copiilor, precum și dorința părinților lor naturali ca aceștia să fie crescuți în aceste valori. Iată câteva extrase din pledoaria avocatului părinților în fața Curții Regale de Justiție: „Deși nu ne îndoim că adoptanții au fost evaluați adecvat de de autoritatea locală, ei sunt homosexuali, iar stilul lor de viață contravine culturii rome și celei catolice (…) Slovacia nu recunoaște cuplurile homosexuale (…), iar episcopii catolici slovaci au condamnat căsătoria între persoane de același sex. (…) Prin continuarea procedurii de adopție și sprijinirea adopției de către un cuplu de homosexuali, autoritatea locală continuă să acționeze spre schimbarea moștenirii culturale slovace și catolice a copiilor noștri într-una specifică copiilor englezi albi, de clasă mijlocie, ceea ce afectează drepturile omului atât în cazul copiilor, cât și al părinților. Aceasta este inginerie socială (…)”.

Argumentele multiculturale ale părinților nu au avut succes și nici demersul lor aflat pe rol la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Între timp, procesul de adopție merge mai departe, cu girul înaltei curți de justiție britanice.

Lucie Boddington, de la organizația slovacă non-profit Children Belong to Parents (Copiii le Aparțin Părinților), declara pentru publicația catolică britanică The Tablet că părinții aveau o viață activă în comunitatea parohială din care făceau parte. Ea a mai adăugat că ei s-ar fi așteptat ca episcopii catolici din Anglia să le ia apărarea în acest caz.

Helen O’Brien, de la Csan, organizația de caritate a Conferinței Episcopilor din Anglia și Țara Galilor, a replicat faptul că Biserica Catolică s-a exprimat în această chestiune, dar în respectivul caz a considerat că era mai important să nu treneze procesul de adopție în căutarea „familiei perfecte”. Cu toate acestea, ea a adăugat că este fundamental ca orice copil să fie ajutat să crească în credința sa.

Părinții au declarat în proces că decizia le va afecta psihologic copiii, deoarece va exista o nepotrivire între felul în care vor trăi în noul cămin și stilul de viață și valorile în care au fost crescuți.

Dar Sir James Munby, de la Tribunalul de Familie, a decis că este un caz care trebuie judecat după standardele „bărbaților și femeilor rezonabile din societatea engleză contemporană”, adăugând: „Și-au făcut o viață în țara aceasta și nu își pot impune propriile vederi nici în fața autorităților locale, nici în fața tribunalului”.

 

Sursă: The Tablet

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Nu e nimic ciudat aici. Anglia, cea „civilizata” de azi nu are nimic de-a face cu moralitatea, cu marii ei scriitori, filosofi, cu ceea ce credem noi ca ar fi. Nu mai are legatura nici macar cu arhitectura ei, cu acele case originale, frumoase.
    Homosexualitatea e stapana si i s-a ridicat deja statuie, idol la care se inchina din pacate, tot mai multi oameni.
    Puteau sa dea copiii in adoptie oricui, dar evident au facut-o inadins.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button