adopţie

Soții Șărămăt obligați să achite cheltuieli de judecată familiei Săcărin. Av. V. Dumitrică: „Singurul dosar de adopție din România în care se solicită așa ceva”

Victor Dumitrică, avocatul familiei Șărămăt, a anunțat în această seară pe Facebook decizia dată la 3 iulie 2019 de Judecătoria Baia de Aramă, la cererea expresă a familiei Săcărin, de a obliga familia Șărămăt la achitarea cheltuielilor de judecată în dosarul de adopție: 7.000 de lei – un cuantum „disproporționat față de obiectul cauzei”, opinează avocatul.

Av. Dumitrică a caracterizat soluția instanței drept „bizară”, spunând că este probabil singurul dosar de adopție din istorie la care se solicită cheltuieli de judecată. El mai arată că obligarea la plată a familiei Șărămăt nu este normală din punct de vedere juridic, pentru că a avut doar calitate de intervenient în proces, dorind să o adopte pe Sorina. Practic, instanța ar fi fost normal să oblige la plată ANPCDA și DGASPC Mehedinți, deoarece familia Săcărin pe aceștia i-a avut opozanți în procesul de adopție.

De data aceasta, fiind vorba de bani, soții Săcărin s-au adresat unui executor, dar când a fost vorba de preluarea Sorinei de la familia de plasament (soții Șărămăt), ei nu au mai acționat conform legii, tot cu executor, mai observă av. Victor Dumitrică. Aceasta se explică prin faptul că soții Săcărin știau că executorii ar fi fost obligați să nu o ia pe Sorina cu forța dacă ea nu voia să meargă la familia Săcărin.

Soții Săcărin sunt cei care au adoptat-o forțat pe Sorina, beneficiind în acest scop de sprijinul abuziv al autorităților judecătorești și de protecția copilului din România. O procuroare a venit cu mascații și a luat fetița din sânul familiei de plasament, unde aceasta creștea de aproape opt ani.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Postarea integrală de pe Facebook a avocatului Victor Dumitrică este aici.

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Foarte corect. Din moment ce soții Sacarin au fost obligați sa aștepte doua luni ca să fie smulsa fiica lor, Sorina, din strânsoarea încăpățânata a celor ce au primit mulți ani bani de pe urma ei, iar acum sunt obligați sa rămână în România tot din cauza atmosferei de doi bani creata de acei oameni și de cei care au fost influențați de ambiția lor de a se opune faptului ca Sorina are în sfârșit o familie.
    Sa tragi sfori ca doi romani care au acum trei copii de crescut, sa nu poată sa meargă la casa lor din America și la serviciile pe care le au acolo, nu poate rămâne fără consecințe. Sa plătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button