adopţie

Exemplul lui Vladimir Putin: 24.000 de euro pentru cine adoptă un copil cu dizabilități

 

putin

Rusia, sub emblema lui Vladimir Putin, continuă să ne uimească. La începutul anului 2014, Ministerul Protecției Sociale a regiunii Sahalin a adoptat o nouă măsură de sprijin social pentru copiii cu dizabilități.

Guvernul va aloca 1 milion de ruble (24.000 de euro) pentru familiile care vor adopta un copil cu handicap. Pentru a reduce riscul de a fi adoptați doar în scopul subvenției, autoritățile ruse vor monitoriza și intregrarea în viața socială a acestor persoane cu disabilități.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O altă subvenție forfetară de 100.000 de ruble, adică 2.400 de euro, va fi destinată părinților care însoțesc un copil cu handicap în călătorie, fie pentru tratament medical, fie pentru reabilitare sau de recreere.

„Ne vine o veste bună din Rusia”, a declarat Asociația Prietenii Copiilor (AIBI)

„Adopțiile naționale vor permite să se facă mai mult pentru minorii cu dizabilități abandonați din regiune. Le va fi garantat – explică AIBI – nu numai dreptul de a avea o familie, dar și dreptul la atenția și îngrijirea de care au nevoie și pe care o vor găsi prin intermediul noilor lor părinți.”

„O veste bună, dar cu rezerve”, spune în schimb Massimo Bonfatti, președintele organizației O lume în mișcare, ale cărei proiecte principale, Humus și Kavkas, sunt adresate populației afectate de urmările accidentului nuclear de la Cernobîl, iar în Caucazul de Nord pentru acțiuni de pace între grupurile etnice.

„Teoretic e o știre pozitivă, tratarea problemei disabilităților într-o realitate rusă – cea pe care noi o cunoaștem și unde handicapul este ascuns și considerat o rușine. O astfel de măsură este capabilă să dea societății demnitate și drepturi. Pe de altă parte, e o știre ambiguă, parțială (pe cât ne este dat să știm în acest moment, nu ni se precizează despre care tipuri de dizabilități este vorba: fizice, psihice, senzoriale sau toate la un loc) și care ne lasă perplecși”, a declarat Massimo Bonfatti.

„Totul depinde de ce fel de control social există asupra familiilor adoptive. De exemplu, excluderea familiilor în care se abuzează de alcool, de evaluarea a ceea ce înseamnă pentru o familie rusă astăzi suma de 24 mii de euro”, a mai subliniat el.

Rezerve care nu neagă faptul că în Rusia se găsesc fonduri pentru social, în timp ce în Europa aceste fonduri sunt tăiate.

Sursă: Il giornale d’Italia


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button