Marşul pentru Viaţă

1.000 de copii din instituțiile sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei au sărbătorit Luna pentru viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

În prima săptămână a lunii martie, peste 1.000 de copii din așezămintele sociale și educaționale ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei au sărbătorit prin diferite manifestări culturale „Luna pentru viață”. Prin activitățile desfășurate, copiii și-au exprimat dragostea și recunoștința folosind cuvinte, elemente grafice și culoare.

Au avut loc activități de grup, menite să scoată în evidență aspecte importante ale vieții, precum familia, integritatea morală și respectul reciproc. De asemenea, prin activitatea „Linia Vieții”, copiii au avut ocazia să vorbească despre cele mai semnificative momente din viața lor și au discutat despre familie și despre cum se văd ei ca viitori părinți.

Totodată, cu ocazia zilei de 8 martie, copiii și tinerii au confecționat felicitări dedicate mamei cu mesajul „Mamă, îți mulțumesc că m-ai născut!”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Aceștia și-au exprimat sentimentele pe hârtie prin mici texte adresate mamei, dar și prin desene specifice. Pe tot parcursul activităților, toți copiii au purtat tricouri inscripționate cu mesajul ‹La mulți ani, mami!›”, au transmis reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Anual, în luna martie, copiii din Centrele de zi ale Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și cei din cadrul proiectului „Prin educație spre vocație” participă la activități dedicate vieții.

În prezent, în Arhiepiscopia Alba Iuliei funcționează 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 16 Centre „Școală după Școală”, în care sunt îngrijiți peste 1000 de copii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button