adopţie

Vlad Alexandrescu despre Sorina: „Faptul că Procurorul General pune la îndoială procesul de adopție ridică semne serioase de întrebare asupra desfășurării lui”

Senatorul Vlad Alexandrescu a scris pe Facebook acum patru ore:

„Procurorul General al României tocmai a anunțat că a cerut revizuirea deciziei de adopție internațională a Sorinei din Baia de Aramă.

Acesta a cerut, pe de o parte, Tribunalului Mehedinți să interzică fetiței de 8 ani să părăsească țara până la administrarea probelor în dosarele penale recent constituite. Pe de altă parte, el a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a Sorinei.

Solicit autorităților să soluționeze acest caz cât mai repede cu putință, având în vedere trauma prin care a trecut deja acest copil. Faptul că Procurorul General al României pune la îndoială acest proces de adopție ridică semne serioase de întrebare asupra desfășurării lui, iar justiția are datoria de a face lumină în acest caz.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dincolo de atribuirea vinovăției și procesele pe rol, reiterez că cel important lucru pe care trebuie să îl urmărim este interesul superior al copilului și bunăstarea fizică și psihică a Sorinei.”

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și revizuirea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button