adopţie

Cristi Pîrvulescu greșește când crede că procuroarea Pițurcă reprezintă statul de drept și că suveraniștii sunt răi fiindcă se opun exportului de copii mascat ca adopție

Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA, a vorbit cu PSNews.ro despre cazul Sorinei, fetița adoptată cu forța și luată cu mascații din mediul familial.

„România este în momentul de față scena unor confruntări ideologice foarte importante. Ele au început cu scandalul Bodnariu și continuă acum cu scandalul Sorina. Scandalul Sorina este îndreptat împotriva diasporei – o familie din diaspora care vine și înfiază un copil din România. Înfiorător. Scandalul a fost îndreptat clar împotriva diasporei și a statului de drept: procurori, judecători bănuiți că au abuzat. Acesta scandal poate avea efecte și asupra campaniei de la prezidențiale. Suveranismul și naționalismul pot să fie alimentate”, a spus Cristi Pîrvulescu.

El a adăugat: „Cred că acest scandalul nu a fost foarte inteligent tratat de partidele politice care îl susțin pe Iohannis. Referendumul din 2018 a arătat că aceste subiecte societale tratate inteligent nu pot schimba în mod radical România. Important este cum te raportezi la ele. Altfel spus, România nu este o țară iliberală, dar este clar intenția unora de a o transforma într-un stat iliberal, într-un stat în care drepturile omului sunt mai puțin importante.”

Pentru a interpreta cele de mai sus, este nevoie de traducere:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

GLOSAR

„Diaspora” = Fam Săcărin.
„Statul de drept” = Procurorul Maria Antoaneta Pițurcă.

Nefiind jurist, cel mai probabil domnul Pîrvulescu nu cunoaște decizia CEDO din 2004 cu privire la surorile Florentina și Marina, care creșteau într-o casă de tip familial în România și care refuzau să plece în Italia cu părinții adoptivi deciși pentru ele de instanța românească.

CEDO a tranșat cazul în favoarea dorinței fetelor, cu următoarele precizări: „Interesul petenților stă în dorința lor de a crea noi relații de familie prin crearea unei relații cu fiicele lor adoptate. Oricât de legitimă ar fi, dorința petenților nu poate beneficia de protecție juridică absolută. Când este nevoie a decide dacă autoritățile naționale au luat toate măsurile care le pot fi cerute în mod rezonabil pentru a asigura reunirea copilului cu părinții săi, trebuie să se acorde o importanță deosebită interesului superior al copilului. În cazurile de adopție, este și mai important a se da precedență interesului copilului față de interesul părinților, deoarece adopția înseamnă «a oferi o familie unui copil, nu un copil unei familii».” (CEDO / ECHR, Pini and Bertani & Manera and Atripaldi v. Romania, 22.06.04)

Baronesa Emma Nicholson spunea la momentul acestei decizii CEDO că este un punct de cotitură pentru adopțiile internaționale, stabilind dreptul copiilor ca fiind prioritar.

La scurt timp după această decizie, în octombrie 2004, la cererea UE și în urma unor suspiciuni de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale sau al prelevării de organe, țara noastră a sistat adopțiile internaționale de copii.

Și uite că nu s-a temut nimeni, nici măcar UE, că aceasta presupune un plus de suveranitate în detrimentul democrației, după cum dă de înțeles dl. Pîrvulescu.

VIDEO

Cazul Sorina. NU E NIMIC PIERDUT. Urmează judecarea pe fond la Curtea de Apel Craiova

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. M-ați făcut curios, domnule Pârvulescu. Nu e nimic limpede. Despre care drepturi vorbiți și despre care oameni. Scuze, nu vreau să fiu răutăcios, chiar n-am înțeles. N-am înțeles sau să-mi pară rău că am înțeles?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button