adolescenţitrafic de persoane

Narcisa Iorga: „După apelul la 112, nimeni nu a mișcat un deget în cercetarea camerelor de supraveghere. Jurnaliștii o fac acum”

Jurnalista Narcisa Iorga, fost membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a făcut în această dimineață un apel la jurnaliști să facă ei ceea ce nu fac organele de anchetă judiciară: să cerceteze camerele de filmare din locațiile pe unde a trecut Alexandra Măceșanu în ziua în care a fost răpită. Jurnalista a revenit în această seară asupra subiectului. Iată ce a scris pe Facebook:

„Au găsit imaginile cu Dincă în spatele liceului Mihai Viteazul din Caracal, captate în dimineața de miercuri, ziua răpirii. Dincă a coborât din mașină și a lovit-o pe fată, pe bancheta din spate. A închis portiera, geamuri fumurii. Mașina a stat pe loc 20 de minute. Apoi, Dincă a plecat spre casă. Camera de supraveghere de pe dig l-a surprins. Fata a spus, joi, la 112 că a trecut pe dig.

1. Dacă părinții Alexandrei erau luați în serios în seara de miercuri, când au reclamat dispariția copilului, poliția putea să acceseze aceste imagini chiar de atunci. Nu cred că le lua mai mult de oră să vizioneze imaginile de la toate camerele de supraveghere din zona liceului pentru a le găsi pe acestea, relevante. Alexandra spusese mamei că merge la liceu să se întâlnească cu prietenul ei.

2. Chiar și a doua zi dimineață, la 8.30, când părinții Alexandrei au revenit cu plângerea de dispariție, polițiștii puteau să reacționeze. Iarăși, nu era foarte târziu. Vedem acum că fata era singură în casa lui Dincă, în timp ce el bănănăia degajat prin Caracal şi Craiova. Se putea interveni în lipsa lui şi fata era salvată.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

3. După apelul la 112, nimeni nu a mișcat un deget în cercetarea imaginilor camerelor de supraveghere. Nici operatoarea STS, nici polițistul din dispecerat nu au întrebat-o pe Alexandra nimic în legătură cu traseul de la locul de unde a fost luată până la locul unde se afla în momentul apelului. Dacă ar fi aflat că mașina în care s-a urcat în sat a staționat în zona liceului, unde a fost bătută și legată, puteau identifica repede mașina, deci și pe autor. Niciun detaliu legat de semnalmentele agresorului. Nu i-au permis fetei să descrie curtea în care se afla. Nimic! Îi cereau să închidă şi să aştepte. Dacă îi adresau întrebările corecte, ar fi putut găsi repede răpitorul.

4. La cinci zile de la răpire, jurnaliștii fac rost de primele imagini. Dincă se plimba prin oraș, când 112 se întreba ”unde dracu’ s-o găsesc, frate, în Caracal?!”. Procurorul șef DIICOT îi felicită pe jurnaliști pentru că au ajuns înaintea procurorilor săi la imagini. Acum, persoanele din Caracal care dețin imagini de pe camerele de supraveghere au fost avertizați să nu le furnizeze jurnaliștilor.

5. În a opta zi, sindicaliștii din Poliție încă încearcă să găsească scuze legate de nefuncționarea sistemului, a lipsei de proceduri, de legislație, de bani, că lucrează prea mult, orice. Se tot scuză. Ce să scuzi? N-ai ce! CSM l-a suspendat din funcție pe procurorul de caz, pe perioada cercetării. E acuzat de neglijenţă gravă, asta apropo de toţi aceia care scoteau procurorul din ecuaţie. Pentru ei nu exista procurorul. Bine, nici STS, până să iasă înregistrările și să-și dea demisia șeful STS. Procurorul DIICOT, care avea în lucru dosarul Luiza şi deţinea imaginea mașinii lui Dincă, dar n-a mișcat nimic în sensul opririi sau urmăririi acestui răpitor de copii, e încă bine, nederanjat de CSM. A condus dosarul până aseară, când a fost preluat de DIICOT central.

Procurorii și polițiștii să ia aminte: jurnaliștii nu au acces la sistemele lor, nu au nevoie de proceduri și nici de legislație care să-i oblige să intervină.”

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a decis să preia el conducerea dosarului de la Caracal

SURSE: Procurorul care a ÎNTÂRZIAT intervenția poliției în cazul Alexandrei are casa pe terenul unui interlop cercetat pentru proxenetism

Cumpănașu, 10.000 de distribuiri: „Monstrul care a luat-o pe Alexandra este PROTEJAT. Pun aici o poză a unui complice dovedit. Vă rog dați-ne info!”

E OFICIAL: CSM l-a suspendat pe procurorul din Caracal care a întârziat intervenția în răpirea Alexandrei

Narcisa Iorga: „Dacă chiar vreți să resetați sistemul, începeți cu școlile care pregătesc polițiști”

MĂRTURIE: Fiica criminalului din Caracal le propunea străinilor din România să le facă rost de fete

Fost angajat STS despre figura speriată a șefului DIICOT: „Dosare care pot duce spre una dintre cele mai înalt protejate rețele de traficanți”

Bogdan Chirieac: Cazul Dutroux, similar cu cel din Caracal. Ce s-a întâmplat în Belgia, momentul schimbării din temelii

Alexandru Cumpănașu: „Monstrul Gheorghe Dincă face parte dintr-un clan. Am dat la DIICOT toate informațiile”

SURSE: Criminalul din Caracal are în telefon numere de polițiști și interlopi locali

Fost angajat STS: Dacă Alexandra trăiește, presa și instituțiile o ucid vehiculând informații false

Sorin Ovidiu Bălan: Detaliile cazului Alexandra nu se leagă, cred că e vorba de o rețea de trafic de persoane

RAPORT. Cele mai multe persoane traficate în UE provin din România. Copiii, un sfert din persoanele traficate

Vă mai amintiți? 2004-2005, București: BORDEL de minore, PROTEJAT de SRI

Cumpănașu, în lacrimi: „Avem mesaje că Alexandra a fost luată de o rețea de trafic de persoane”

Mărturie: „Criminalul din Caracal” obliga fetele să se prostitueze în Italia

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

Narcisa Iorga, cazul Caracal: Ce nu se face și este strict necesar pentru viitor

Protest la Caracal. Colegii Alexandrei: „Îmi pare rău că am crezut în voi. De azi eu nu mai sun la 112”

Alexandru Cumpănașu: „Sunt presiuni uriașe care se fac de a ceda, de a nu mai pune presiune pe vestitul Vasilcă. Unii apropiați au încercat să mă domolească”

Alexandru Cumpănașu: „Sunt și eu vinovat pentru ce s-a întâmplat. I-am ținut în brațe pe marii procurori, pe marile Servicii ale țării”

Mirel Palada: „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

Alexandra Nadane: „O ecuație fină între responsabilitatea clară a structurilor statului și ce putem face noi”

#alexandranuesingura: PRIMA ȘI ULTIMA DATĂ CÂND AM FĂCUT AUTOSTOPUL

Pentru ADOLESCENTE. Fă-ți Testul LOVERBOY. Află dacă ești VULNERABILĂ sau chiar ÎN PERICOL!

1999. RĂPIRE la Caracal: Tatăl tinerei îl PRINDE pe traficant, poliția îl eliberează. Fata e încă dispărută

Caracal, 2012: Minore traficate pentru sex cu soldații de la Deveselu și managerii austriecii din Olt

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

Fost angajat STS: Decizia CCR pe protocoale nu interzice colaborarea între Poliție și SRI

Narcisa Iorga: „Iohannis, trebuia să ceri demisii cu nume și prenume: șeful STS, procurorul de caz, șeful Parchetului Olt, șeful Poliției Române, șeful Parchetului General”

Iohannis a atacat la CCR legea care ar fi permis salvarea Alexandrei. Și PNL și USR s-au opus legii

STS este FĂCUT PRAF de Asociația europeană a numărului unic de urgență: Din 2015 încoace e reticent să folosească o tehnologie gratuită

Crima din Caracal. Un procuror #rezist (anti-SIIJ) i-a oprit pe polițiști să intre în casă. Judecătorul dăduse ordin să se intre la 06:00

Patriarhia Română: „Compasiune și solidaritate față de familia Alexandrei Măceșanu”

Alexandra Nadane: „Interveniți când cineva are nevoie de ajutor! Drama adolescentei din Olt dispărută după ce a fost luată la ocazie”

Emanuel Buta: „Privirea Alexandrei vine parcă să ne arate cum suntem, dar fără să ne judece”

Familia Șărămăt a fost la Caracal, să se roage pentru Alexandra Măceșanu, altă victimă a abuzurilor și nepăsării autorităților


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button