adolescenţiavortviol

Nu, avortul nu e sigur, nici la 13 ani

Adaptat după Cassy Fiano-Chesser, 13-year-old girl injured during abortion at dangerous Illinois facility

O fată de 13 ani a rămas cu uterul perforat în timpul unui avort prin dilatare și chiuretaj. Clinica Hope Clinic for Women din Granite City, Illinois, SUA a avut mai multe situații în care după avort a fost nevoie să trimită femeile pentru a fi tratate de urgențe apărute în timpul avortului la diferite spitale. De data aceasta a fost chemată prin 911 (numărul de urgență din SUA, similar cu 112 din Europa) o ambulanță privată care a venit de la o oră distanță. Fata a fost transportată la spitalul Barnes-Jewish, un centru de traumatologie de cel mai înalt nivel, aflat la 20 de minute distanță.

În SUA, mai multe clinici de avorturi au fost închise din cauza faptului că nu îndeplineau criteriile legale de asigurarea intervenției de urgență în cazul complicațiilor din timpul avortului. La clinica Hope, într-o intervenție, paramedicii au trebuit să transporte femeia pe scări, pentru că liftul era stricat, iar în cursul unui apel la 911 unul dintre angajați râdea, deși era vorba de o urgență medicală.

În cazul fetei de 13 ani, procedura dilatare și chiuretaj, care se face în primul trimestru de sarcină, include aspirarea copilului din uter cu o forță atât de puternică încât el este rupt în bucăți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Printre riscurile pentru mamă se numără perforarea uterului sau a intestinului, infecții și aderențe care pot duce la infertilitate.

Avortul nu este sigur, la nici o vârstă. Avortul este rezultatul a multor lipsuri: lipsa de ocrotire, lipsa de asumare, lipsa de sprijin, lipsa de compasiune pentru mamă ȘI copil.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button