adolescenţicriza de sarcină

Un liceu din Texas ajută mamele adolescente să-și crească copiii fără a-și sacrifica educația

de Redacția Stiripentruviata.ro

Liceul „Lincoln Park” din Brownsville, Texas, le ajută pe adolescentele însărcinate și pe mamele adolescente să-și obțină diploma de Bacalaureat.

O elevă, Helen, a povestit pentru site-ul BBC despre experiența ei, care a început cu o sarcină neașteptată la 15 ani. Prietenii ei au abandonat-o, tatăl copilului a evitat-o, iar ea a decis în cele din urmă să schimbe școala: „Înainte eram doar eu; acum trebuie să mă gândesc la mine și la copilul meu”, a spus ea.

Deși inițial se gândise la avort, a decis să nu recurgă la aceasta. Odată ce și-a văzut fiica, și-a dat seama că nici adopția nu era o opțiune pentru ea. „Copilul meu este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat. Am dragostea vieții mele în mâinile mele, ea este totul pentru mine”, le-a declarat Helen reporterilor britanici care investigau ce se mai întâmplă în SUA după decizia Curții Supreme de a lăsa fiecare stat în parte să reglementeze cum vrea procedura de avort la cerere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cât timp Helen este la ore, fetița ei, Jennie, primește îngrijiri la creșa gratuită din incinta Liceului „Lincoln Park”. Dacă sunt cuminți, copiii pot participa și ei la ore alături de mamele lor eleve.

Cele 70 de eleve ale liceului au vârste cuprinse între 14 și 19 ani și sunt de origine latino-americană.

Ca și în cazul minorității afro-americane, în rândul populației latino-americane se înregistrează o incidență disproporționat de mare a avortului la cerere față de cea din cazul populației majoritare de rasă albă.

Programa școlară este aceeași cu cea de la alte școli din district, iar elevele de la „Lincoln Park” trebuie să promoveze ca orice alt elev.

Liceul „Lincoln Park” din Brownsville, Texas, le ajută pe adolescentele mame să-și definitiveze studiile. Sursa foto: BBC.com

Autobuzele liceului au scaune auto pentru copiii lor, iar fetele pot lipsi de la ore când trebuie să meargă cu copiii la pediatru.

Liceul primește numeroase ajutoare sub formă de scutece și lapte pentru copii, daruri, dar și de seminarii gratuite în subiecte precum alăptarea sau dezvoltarea timpurie a copilului.

Elevele participă la un seminar despre beneficiile alăptării la sân. Sursa foto: Facebook

O altă elevă, Alexis, a declarat că „Lincoln Park” i-a oferit posibilitatea de a-și continua studiile atunci când nu vedea o cale de urmat: „Mi-a fost foarte greu. Nu am vrut să abandonez, pentru că știam că nu era modul corect de a rezolva”.

De la profesori și personalul școlii, fetele învață inclusiv abilități de viață fundamentale.

„Multe nu știu cum să crească un copil. Noi le ținem viitorul în mâinile noastre ca educatori. Trebuie să facem corect acest lucru”, a declarat directoarea liceului, Cynthia Cardenas, pentru BBC.

Directoarea Liceului „Lincoln Park” din Brownsville, Texas, spune că altele licee nu le asigură sprijinul necesar adolescentelor mame. Sursa foto: BBC.com

„Nu sunt multe școli ca aceasta. Dacă mă întrebați dacă este necesar, vă voi spune că da. Și dacă putem schimba viața a 10 fete este necesar. Acestea sunt fete care nu ar reuși să se adapteze într-un liceu obișnuit.”

Mamele adolescente și copilașii serbează împreună Halloween cu daruri oferite de sponsori și cu puțin ajutor de la personalul creșei din cadrul liceului. Foto: Facebook

Sarcina la adolescente este adesea prezentată ca un dezastru pentru viața unei fete, dar școli ca Liceul „Lincoln Park” din Brownsville, Texas, demonstrează că este nevoie doar de puțin sprijin pentru ca aceste fete să-și asigure viitorul pe care și-l doresc, în timp ce cresc și un copil.

Mamele adolescente nu sunt incapabile să învețe și să reușească în viață – ele au nevoie doar de puțină flexibilitate suplimentară și de ajutor din partea unui sistem educațional care să nu le abandoneze.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button