avorttrafic de persoane

La inițiativa eurodeputatei Viorica Dăncilă, o delegație europarlamentară verifică situația muncitoarelor românce exploatate sexual la Ragusa, Sicilia

17634350_1381799395196354_1911240415919407681_n

Conform unui comunicat de pe pagina sa de Facebook, eurodeputata Viorica Dăncilă, liderul delegației social-democraților români din Parlamentul European, s-a aflat în perioada 29 iunie-1 iulie, împreună cu o delegație a Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European (PE), la Ragusa, în Sicilia, pentru a verifica la fața locului care este situația muncitoarelor românce supuse abuzurilor angajatorilor. Vizita în Italia a delegației PE vine în urma solicitării făcute în acest sens de către eurodeputata PSD în luna aprilie a acestui an, când presa europeană a dezvăluit existența acestor abuzuri. Viorica Dăncilă a explicat:

Când au apărut informații despre situația dramatică a româncelor, am reacționat imediat, am avut discuții de urgență cu europarlamentari din toate grupurile și în special din grupul S&D, pentru a vedea ce putem face ca să le venim în ajutor. I-am cerut președintelui Parlamentului European să tratăm această problemă cu maximă seriozitate și, alături de Comisia Europeană, să venim cu noi soluții împotriva abuzurilor cărora femeile le cad victime. Acum mergem la fața locului pentru a vedea exact care este situația în prezent. Prin discuțiile pe care le vom avea cu cei de acolo – în primul rând cu victimele, dar și cu administrația locală, societatea civilă – vom putea evalua exact ce se întâmplă și ce poate face în mod particular Parlamentul European pentru a-i proteja pe cei afectați de comportament abuziv din partea angajatorilor.

Acest demers este foarte important pentru a arăta că Parlamentul European în general, și grupul S&D în special, nu tolerează nicio formă de abuz împotriva femeilor și că va interveni de fiecare dată când apar informații despre astfel de realități inacceptabile. Am încredere că, împreună cu autoritățile locale, vor fi găsite cele mai bune soluții pentru ca lucrurile să fie îndreptate, victimele să fie sprijinite, iar vinovații să fie drastic pedepsiți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din delegația europarlamentară la Ragusa mai fac parte europarlamentarii Iratxe García Perez (Spania), Marie Arena (Belgia), Edouard Martin (Franța) și Michela Giuffrida (Italia).

Update-urile de pe pagina de Facebook a europarlamentarului român Viorica Dăncilă de la Ragusa arată că europarlamentarii s-au întâlnit cu Procurorul General al provinciei Catania, cu prefectul regiunii Ragusa, vice-chestorul și directorul Direcției de munca din Ragusa, cu reprezenanți ai organizațiilor care combat exploatarea sexuală și traficul de persoane, cu sindicatele din agricultură și lucrătorii români din zonă. Europarlamentarul român a scris pe rețeaua de socializare:

Am avut însă o discuție extreme de interesantă și cu preotul din regiune, dar și cu două românce care muncesc aici.

Am vizitat și două ferme. A fost o vizită foarte bună pentru că am reușit să înțelegem ce s-a întâmplat acolo. Discuțiile pe care le-am avut cu femeile care lucrează acolo ne-au clarificat anumite lucruri. Am auzit și lucruri bune, dar s-a discutat și despre abuzurile împotriva româncelor care vin să lucreze la Ragusa.

  


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button