avort

Irlanda de Nord luptă pentru apărarea dreptului la viață a copiilor nenăscuți

de Gabriel Popa, Facebook

Puțini știu că, după ce Amendamentul 8 al Constituției din Irlanda care proteja viața copiilor nenăscuți a căzut, pe 25 mai, Irlanda de Nord rămâne una dintre ultimele țări europene unde avortul la cerere nu este legal. În prezent, un lobby foarte puternic venit din partea Parlamentului Irlandez și a Marii Britanii presează pentru modificarea legilor care apără viața copilului nenăscut în IN. Mai mult, acest lobby are ca scop o formă extremă de avort la cerere – până în luna a noua. În timp ce mass-media mainstream din UK numește Irlanda de Nord un loc „arhaic” și „înapoiat” deoarece nu permite uciderea legală a copiilor nenăscuți, majoritatea locuitorilor din Irlanda de Nord consideră avortul la cerere un răspuns barbar și înapoiat față de situația când apare o sarcină neplanificată – și cred că femeile „merită ceva mai bun”.

O campanie de proporții se desfășoară în acest moment – cu peste 300.000 de semnături strânse, menite să-i convingă pe politicienii din Irlanda de Nord să apere legile pro-viață ale țării.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button