adolescenţitrafic de persoane

Vă mai amintiți? 2004-2005, București: BORDEL de minore, PROTEJAT de SRI

La începutul anului trecut, jurnalistul Cătălin Tolontan descoperea că unul dintre cele mai mari dosare de trafic cu minore din România implica reprezentanți ai instituțiilor de forță: polițiști, procurori, dar și nume din lumea Serviciilor.

Este vorba despre dosarul DIICOT care implica patronii restaurantului Shanghai din Capitală, unde, în perioada 2004-2005, erau traficate minore cu vârste între 14 și 17 ani. În acest dosar, fetele obligate să se prostitueze au recunoscut polițiști, procurori care fie întreținuseră relații intime cu ele, fie asistaseră la forțarea lor, fie protejau bordelul, fie le făceau pe toate la un loc.

Victimele l-au identificat drept client și pe Gabriel Predoiu, ofițer SRI și fratele șefului SIE de atunci, generalul Silviu Predoiu. Contactat de jurnaliști, cel din urmă a transmis prin purtătorul de cuvânt că fratele lui se afla la bordel în misiune din partea SRI.

Ion Craiu, pe atunci subcomisar al Secției 11 Poliție din Capitală, pe raza căreia era Restaurantul Shanghai, proteja pe traficanții. Ulterior, acesta a fost înaintat în grad de două ori și s-a pensionat ca șef al Poliției Parlamentului României.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deși procurorii DIICOT nu scriseseră nimic în dosar, jurnaliștii au mai aflat că fetele obligate să se prostitueze îl recunoscuseră la anchetă și pe procurorul Marius Olteanu Felician ca pe un obișnuit al bordelului. 

Ulterior, acesta a ajuns procuror-șef de secție Urmărire Penală la Curtea de Apel Militară, cea mai înaltă Curte Militară a României.

Rețeaua nu făcea doar exploatarea sexuală a unor fete fără apărare, ci și trafic de persoane, către spațiul UE, la un nivel care constituia un pericol la siguranța națională„, scria Libertatea anul trecut.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Sînt sigur că SRI,nu este străin,de aceste, infracțiuni,dacă frecventau,acel bordel,Șhangai…!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button