adolescenţiprostitutietrafic de persoane

Caracal, 2012: Minore traficate pentru sex cu soldații de la Deveselu și managerii austriecii din Olt

Pe Internet se vehiculează tot mai insistent ipoteza că criminalul din Caracal ar putea face parte dintr-o rețea de interlopi care trafica fete pentru exploatare sexuală. În contextul crimelor de la Caracal, pe rețelele sociale se redistribuie o știre mai veche despre o rețea de trafic cu minore din același oraș. O preluăm, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la amploarea fenomenului traficului de persoane, mai ales de minori și femei.

Cu exact șapte ani în urmă, în presa românească exploda o știre incredibilă. Conform Click.ro, de exemplu, procurorii DIICOT au descoperit că 25 de tinere, dintre care 18 minore, fuseseră racolate de o rețea de proxeneți din Caracal. Aceștia întreţineau relaţii sexuale cu ele şi le filmau pe ascuns, apoi le șantajau, obligându-le să satisfacă sexual clienții rețelei.

„Când refuzau să practice prostituţia […] erau şantajate cu publicarea imaginilor înregistrate pe site-urile de profil de pe internet şi cu prezentarea imaginilor părinţilor […], precum şi comercializarea acestora în zona unităţilor de învăţământ la care acestea studiau.”

Dosar DIICOT, 2012

Clienții, recrutați din rândul soldaților americani de la baza militară din Deveselu, județul Olt, și din rândul managerilor austrieci de la hidrocentralele de pe râul Olt, plăteau între 70 și 400 de lei pentru o partidă de sex cu aceste fete, informa și un ziar local, Săptămâna în Oltenia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fetele proveneau de la cele mai bune licee din Caracal. EvenimentDeOlt.ro scria că existau planuri pentru transformarea unora dintre fete în mame surogat în Spania. Romania-inedit.ro informa pe surse că fetele obligate să se prostitueze ar fi fost drogate şi violate în baza militară americană de la Deveselu.

Soldaţii însă nu au fost traşi la răspundere, deoarece tratatele internaționale îi scot atât de sub incidența legii române, cât și a Tribunalului Penal Internaţional.

La începutul anului 2016, unul din proxeneții implicați, Daniel Marinel Bogdan, zis „Cocoş”, a murit în condiții suspecte la foarte scurt timp după ce a ajuns în penitenciarul de maximă securitate, scrie GazetaNoua.ro.

În ceea ce privește traficul transfrontalier de persoane, cel mai recent raport al Comisiei Europene arată că România este pe locul întâi în UE ca țară de proveniență a victimelor acestuia. Același raport mai arată că un sfert din persoanele traficate în UE sunt copii.

Fost angajat STS: Decizia CCR pe protocoale nu interzice colaborarea între Poliție și SRI

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

RAPORT. Cele mai multe persoane traficate în UE provin din România. Copiii, un sfert din persoanele traficate

Narcisa Iorga: „Iohannis, trebuia să ceri demisii cu nume și prenume: șeful STS, procurorul de caz, șeful Parchetului Olt, șeful Poliției Române, șeful Parchetului General”

Iohannis a atacat la CCR legea care ar fi permis salvarea Alexandrei. Și PNL și USR s-au opus legii

STS este FĂCUT PRAF de Asociația europeană a numărului unic de urgență: Din 2015 încoace e reticent să folosească o tehnologie gratuită

Crima din Caracal. Un procuror #rezist (anti-SIIJ) i-a oprit pe polițiști să intre în casă. Judecătorul dăduse ordin să se intre la 06:00

Mirel Palada: „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

Patriarhia Română: „Compasiune și solidaritate față de familia Alexandrei Măceșanu”

Alexandra Nadane: „Interveniți când cineva are nevoie de ajutor! Drama adolescentei din Olt dispărută după ce a fost luată la ocazie”

Emanuel Buta: „Privirea Alexandrei vine parcă să ne arate cum suntem, dar fără să ne judece”

Familia Șărămăt a fost la Caracal, să se roage pentru Alexandra Măceșanu, altă victimă a abuzurilor și nepăsării autorităților


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button