adolescenţi

Gestul impresionant al unui tânăr de 19 ani angajat la un fast-food

fastfood

Un restaurant fast-food Dairy Queen din Minnesota a fost asaltat de numeroase apeluri telefonice, sute de comentarii și a avut parte de o creștere a profitului după ce o poveste despre felul în care Joey Prusak, managerul de 19 ani angajat acolo, a luat apărarea unei persoane oarbe a devenit virală pe Reddit.

Joey Prusak, care lucra la popularul restaurant fast-food de aproape cinci ani, a relatat pentru TheBlaze Wednesday că a fost „șocat” și de-a dreptul „dezgustat” de ceea ce i s-a întâmplat unei persoane nevăzătoare.

Prusak a povestit cum unul dintre clienții săi fideli, un bărbat nevăzător, a intrat în restaurantul Dairy Queen-ul la care el lucra. Când bărbatul a scos portofelul pentru a plăti, o bancnotă de 20 de dolari i-a căzut din buzunar. O doamnă mai în vârstă din spatele bărbatului orb, a luat repede bancnota de pe podea și a pus-o în poșeta ei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Atunci Prusak s-a hotărât să acționeze.

„Ea a venit la tejghea și am rugat-o să înapoieze bancnota de 20 de dolari domnului căruia îi aparținea. S-a uitat la mine cu o privirea care părea să spună că nu știe despre ce vorbesc”, a spus Prusak, în relatarea sa pentru TheBlaze.

„Am rugat-o din nou să o returneze iar ea a spus: Nu, este a mea, tocmai ce am scăpat-o. I-am spus că nu am de gând să o servesc dacă este lipsită de respect și fură banii cuiva fără remușcări.”

Atunci, femeia a devenit agresivă și a început să îl înjure pe Prusak, care a rămas ferm pe poziție încercând să fie în același timp politicos.

„Doamna începuse să se înfurie de-a dreptul…să înjure și așa mai departe. Am rămas relativ calm, deoarece am de-a face cu clienți zilnic. Totuși, ea a continuat să înjure și am rugat-o să părăsească incinta. I-am spus că dacă nu are de gând să înapoieze banii, trebuie să plece imediat.”

Atunci a plecat nervoasă, a spus Prusak.

Cu toate astea, ceea ce a făcut managerul de 19 ani după aceea, i-a uimit pe clienții care au văzut incidentul în timp ce așteptau la rând.

„Ce s-a întâmplat după aceea a fost cu totul neașteptat”, a scris un client anonim într-o scrisoare către Dairy Queen, care a fost ulterior postată pe Reddit, făcând povestea virală. „Angajatul dumneavoastră s-a apropiat de tânărul orb, și-a scos portofelul și i-a spus: „Domnule, din partea Dairy Queen, doresc să vă dau cei 20 de dolari pe care s-a întâmplat să îi scăpați pe podea în timp ce plecați de lângă tejghea.”

„Am fost șocat de generozitatea de care a dat dovadă angajatul dumneavoastră, dându-i bani din propriul portofel clientului, deoarece o doamnă a decis să fure ceva ce nu îi aparținea”, a continuat clientul în scrisoare.

Prusak a spus că a făcut ceea ce trebuia și ceea ce era corect să facă.

„Am simțit că nu a fost corect să fie jecmănit de doamna respectivă”, a spus el. „Nu era o situație dreaptă, corectă.”
„Am fost dezgustat”, a adăugat Prusak, subliniind faptul că îl servește în mod frecvent pe bărbatul orb.

De când scrisoarea către Dairy Queen venită de la un client anonim, a fost postată pe Reddit, povestea a devenit virală, având drept rezultat o îmbunătățire a afacerii din Minnesota aceasta primind sprijin și devenind foarte populară.

Prusak a spus că profitul s-a dublat în zilele care au urmat și că numeroși clienți l-au sunat să îi mulțumească.

Dar reacția șefului său a fost una pe care o va ține minte pentru totdeauna.

„Mi-a scris într-un bilețel pe care mi l-a pus într-un plic: <Ești genul de om pe care sunt mândru să îl cunosc>. Asta a însemnat mult pentru mine.”

Sursă: The World Observer

Traducere: Claudia Pantazi

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button