adolescenţi

De ce să te înscrii la una din Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” pentru liceeni sau studenți

de Redacția Stiripentruviata.ro

Vrei să petreci împreună cu tineri care gândesc pro-viață, ca și tine, și să îmbini implicarea cu activitățile recreative? Înscrie-te la Școlile de vară „Viitorul este pro-viață”. Atenție: Participanții sunt admiși pe baza unui dosar care include CV și o recomandare! Află unde să le trimiți până în 25 iunie 2022.

Ca noutate, începând din acest an, nu mai există doar o Școală de vară „Viitorul este pro-viață”, ci două: cea dedicată liceenilor și cea dedicată studenților.

Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Liceeni se desfășoară între 2 și 5 august, iar Școala de vară „Viitorul este pro-viață”. Studenți se desfășoară între 8 și 12 august. Locația ambelor tabere va fi Mănăstirea Caraiman din Bușteni, județul Prahova.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Pot participa liceeni și studenți cu vârste cuprinse între 16 și 28 de ani din țară și din diaspora.

Programul include proiecție de film, atelier de Storytelling cu Adriana Ene, discuții cu Alexandra Nadane, care conduce două organizații pro-viață, cu Eliza Cloțea, medic pro-viață, dar și o întâlnire online cu Calum Miller, medic britanic pro-viață, absolvent al Universității Oxford.

Nu vor lipsi nici lucrurile care îi interesează cel mai mult pe tineri: noțiuni de vlogging, drumeții și alte activități recreative.

Programul detaliat al fiecăreia dintre Școlile de vară „Viitorul este pro-viață” din acest an se găsește pe site-ul România pentru viață.

De ce să participi

  • Vei cunoaște tineri cu aceleași valori, alături de care poți dezvolta activități pro-viață.
  • Vei dobândi cunoștințe despre problematica pro-viață și despre problematica crizei de sarcină.
  • Vei învăța cum să dezbați și cum să le împărtășești și altora viziunea pro-viață.
  • Vei învăța cum să organizezi activități pro-viață în comunitatea ta.
  • Vei primi ajutor personalizat și materiale informative pentru a desfășura activități pro-viață după încheierea școlii de vară.

Cum să te înscrii

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă:

  • Curriculum Vitae;
  • recomandare de la un profesor, un cleric sau un mentor cu statut adecvat calității de a face respectiva recomandare;
  • acordul scris al părinților, pentru elevii care nu au împlinit 18 ani.

Data limită și adresa de înscriere

Email: vpv@romaniapentruviata.ro
Până în data de 25 iunie 2022

„După ce ai trimis dosarul de înscriere, te vom invita la un interviu online pe Zoom. Nu ai de ce să te temi! Vrem să te cunoaștem, să aflăm ce te motivează să participi la școala de vară și să îți oferim informații utile”, transmit organizatorii.

Vestea acceptării la școala de vară va fi anunțată până la data de 30 iunie 2022.

Taxă de înscriere:

Liceeni – 726 lei
Studenți – 926 lei

Incluse: Cazarea, masa și logistica.

Mărturiile participanților la ediția anterioară

Daniela Solomon: „O să fiu mai mult mai atentă la lumea din jurul meu. Acum știu cum să reacționez când întâlnesc o femeie în criză de sarcină. Acum am curajul să mă implic.”

Evelina Nistor: „În urma activităților ai ocazia să te cunoști pe tine însuți mult mai profund, să vezi real unde mai ai de lucrat cu tine și înțelegi cât de importantă si folositoare este munca în echipă”.

Iulian Tomeac: „Ceea ce facem acum, facem în nădejdea unui viitor mai bun, adică unui viitor pro-viață, la care fiecare om e chemat să construiască, sub diferite forme. Noi am început aici.”


Școala de vară „Viitorul este pro-viață”, aflată la a patra ediție, a fost inițiată în 2019 de asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață. În prezent, este organizată de Asociația România pentru viață, organizație care are ca misiunea educarea și formarea pro-viață și este prezidată de Alexandra Nadane.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button