adolescenţi

Prietenii și profesorii ProValori se cunosc la film în Săptămâna Școala Altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun! (7-13 aprilie)!

școala 

Indiferent dacă ești un profesor distrat sau nu, poți fi un profesor pro-valori!

Ești elev și vrei să ajuți un profesor să fie pro-valori?

Provalori Media îți propune proiectul „Filme Provalori”. Noi punem la dispoziție o listă de filme, tu le alegi pe cele pe care vrei să le vezi împreună cu elevii sau colegii și le descarci folosind linkurile menționate. După ce găsești o sală liberă și un proiector poți considera că treaba este pe jumătate făcută. Sau, dacă sunteți mari fani provalori, e suficient și ecranul unui monitor. Este, oricum, mai mare de câteva zeci de ori decât ecranul telefonului mobil!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar avem o rugăminte: dacă ai văzut un film, scrie-ne pe adresa: provalorimedia@gmail.com. Dorim să evaluăm ce se va întâmpla cu această idee în Săptămâna Școala Altfel, pentru a o putea dezvolta mai departe.

Filmele pe care le propunem sunt:

 bella_full-580x342

Bella

Film artistic, SUA, 2006

Un film emoționat despre adopția care salvează vieți. Un film a cărui proiecție a salvat deja vieți.

Cu Eduardo Verastegui și Tammy Blanchard.

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

sarah 

Alegerile lui Sarah

Film artistic, SUA, 2009

Un film despre dificultatea deciziei de a naște un copil când aceasta apare pe neașteptate. Orice femeie însărcinată, fără să se aștepte, își recunoaște trăirile în acest film și poate învăța cum să le gestioneze și să facă o alegere în interesul ei și al copilului ei.

Cu Rebecca St. James și Julian Bailey. Rebecca St. James a scris și melodia principală a filmului și, împreună cu Nancy Rue, va lansa în 27 mai 2014 un roman scris pe baza filmului.

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

 Ostrov.2006.2

Ostrov

Film artistic, Rusia, 2006

Am inclus acest film între cele propuse nu doar pentru scena în care o tânără însărcinată este povățuită, într-un fel aparte, să nu facă avort, ci pentru că mesajul filmului este de folos pentru orice femeie ori bărbat care se simt responsabili pentru de avort.

Cu Petr Mamonov, în regia lui Pavel Lungin.

Aici este descrierea lui de pe Wikipedia.

itsagirl 

Este o fată!

Film documentar SUA, 2012

Circa 200.000.000 de femei nu s-au născut ca urmare a avorturilor selective în funcție de sex, majoritatea în India și China. Regizorul a dorit să realizeze un documentar despre traficul de femei. Când a întâlnit în India o femeie care și-a ștrangulat 8 fiice nou-născute pentru că erau fete și nu băieți, s-a decis să realizeze acest film deosebit.

Regia: Evan Grae Davis.

Aici este descrierea de pe Wikipedia.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=ISme5-9orR0

sex-price-tag-lg 

Sexul are un preț

Documentar, SUA, 2000

Pam Stenzel vorbește anual la 250.000 de adolescenți. Din propria experiență și din experiența a milioane de oameni, ea explică de ce viața sexuală în afara căsătoriei are un preț și spune care este acesta. Cei care o ascultă se vor gândi dacă sunt dispuși să îl plătească.

 

 

Vizionare plăcută!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button