adolescenţifamilieteoria genului

Platforma ÎMPREUNĂ, nouă scrisoare către Premier: „Copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen?”

Doamnei Viorica Dăncilă,
Prim – Ministrul României

Stimată Doamnă Prim – Ministru,

Vă semnalăm o situatie de o gravitate extremă: în ultimul timp, întreaga zonă a Moldovei a fost răvășită și a reacționat prin zeci de ong-uri, prin articole de presă, prin campanii adresate Inspectoratelor Școlare Județene și Direcțiilor Județene de Tineret și Sport față de agresiunea fără precedent a propagandei ideologiei de gen în activitățile educaționale cu adolescenți.

Copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La o vârstă fragedă, ei trebuie să fie învățați că pot alege orice gen doresc?

Sau ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioadă de creștere și dezvoltare, așa cum prevăd toate dispozițiile legale edictate în apărarea drepturilor copilului?

Din Suceava și până în Vrancea, zeci de ong-uri și mii de părinti s-au sesizat cu privire la agenda care pare a se aplica adolescenților români, în mod constant de la începutul anului.

În semn de solidaritate, părinții din întreaga țară s-au constituit în grupuri de acțiune pentru apărarea drepturilor părinților și copiilor împotriva acestei agresiuni fără precedent.

Prin astfel de evenimente, copiii și părinții din România sunt puși în fața unei realități juridice noi impuse prin activități educaționale care au drept obiectiv implementarea ideologiei de gen. Această nouă realitate juridică este fundamentată pe conceptele “egalitate de gen”, “roluri de gen”, “stereotipii de gen”, concepte astfel normativizate, prin care ideologia de gen a devenit normă juridică în România.

Aceste noțiuni au început deja să fie implementate în viețile copiilor noștri prin evenimente ca cel din București, 19 ianuarie 2018 (când peste 100 de liceeni au fost duși pe bază de liste la un film cu conținut pornografic homosexual și cu explicații date de reprezentanții unui ong de activism lgbt), din Vrancea, 24 februarie 2018 (când liceenii au învățat de la o persoană transgender că identitatea de gen și orientarea sexuală se pot combina în orice fel posibil) ori din această vară prin tabere organizate pentru însușirea de către adolescenți a ideologiei de gen.

Din cuprinsul activităților educaționale desfășurate deja, părintii români au înțeles exact ceea ce a învățat un copil dintr-o astfel de activitate, respectiv cât este de dezirabil să aibă o altă orientare sexuală și cât de ușor își poate singur alege, în orice moment, genul.

Doamnă Prim – Ministru, demnitatea oricărei persoane este corolarul tuturor drepturilor omului, indiferent de sexul și orientarea ei sexuală, dar aceasta nu înseamnă că toți copiii României trebuie educați conform ideologiei de gen, ci că ei trebuie educați potrivit interesului superior al copilului, fără relativizarea ființei lor într-o perioada de creștere și dezvoltare. Demnitatea și drepturile unei minorități sexuale sunt indiscutabil respectate prin legislația noastră și prin felul tolerant al poporului român, însă este o evidență faptul că propaganda ideologiei de gen a ajuns deja prea departe, dacă a stârnit revolta a mii de părinți care denunță încălcarea gravă – prin astfel de activități – a interesului superior al copilului și a dreptului constituțional al părinților care, potrivit articolului 29 alineat 6 din Constituţia României, au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri educaţia copiilor minori a căror răspundere le revine. În mod similar, acest drept este garantat şi de articolul 14 alineatul 3 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene care consacră dreptul părinţilor de a asigura educarea şi instruirea copiilor lor potrivit propriilor convingeri religioase, filosofice şi pedagogice.

Platforma civică ÎMPREUNĂ este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din 500 de ONG-uri și peste 1000 de intelectuali, reuniți pentru prima dată într-un număr atât de mare în istoria recentă a României. Platforma ÎMPREUNĂ a realizat, până în prezent, demersuri internaționale împreună cu peste 250 de ONG-uri din 8 țări.

În această calitate, vă rugăm să vegheați la respectarea drepturilor constituționale a căror încălcare generează conflicte ce prejudiciază grav climatul de legalitate și democrație din România.

Mihai Gheorghiu
Platforma civică ÎMPREUNĂ
Sursa: Platforma ÎMPREUNĂ


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button