adolescenţisfaturi pentru tineritrafic de persoane

1999. RĂPIRE la Caracal: Tatăl tinerei îl PRINDE pe traficant, poliția îl eliberează. Fata e încă dispărută

În contextul cutremurătoarelor crime de la Caracal și al ipotezei că criminalul ar putea face parte dintr-o rețea de traficanți, presa online și rețelele de socializare reiau poveștile incredibile despre cazurile de trafic de persoane legate de acest oraș. Printre relatări, povestea palpitantă a unui tată care și-a căutat fiica.

Mihaiela Geanina Geneș, din Caracal, e dispărută de 20 de ani. Nelu Geneș, tatăl ei, și-a spus povestea pentru Mediafax.ro. Ca și în faimosul film cu Liam Neeson, Teroare în Paris („Taken”), tatăl a identificat și prins traficantul care îi răpise fiica. Dar, spre deosebire de blockbusterul american, în acest caz fata nu a mai fost găsită niciodată.

Mihaiela plecase în 20 iulie 1999 de acasă, din Caracal, cu o mașină de ocazie și nu s-a mai întors. Poliția i-a spus tatălui să stea liniștit, că „fata e în călduri”. Atunci, omul a făcut anchetă pe cont propriu.

„Fiica mea fost vândută la traficanți de droguri chiar de prietenul ei, care începuse să se drogheze și nu mai avea cu ce să își plătească drogurile. Traficanții de droguri au vândut-o apoi la doi bulgari, traficanți de carne vie”, a povestit Nelu Geneș.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fata a dispărut de acasă într-o perioadă în care tatăl ei era plecat în alt județ, la înmormântarea cumnatului său. Acesta a aflat vestea când s-a întors acasă, imediat ce a ajuns în Gara din Caracal.

„Fiica mea a dispărut în 1999 exact în perioada în care a murit cumnatul meu de la Slobozia (Ialomița). Eu am fost plecat acolo șapte zile și când m-am întors și am pus piciorul pe peronul gării o cunoștință mi-a spus ce s-a întâmplat. Familia, rudele nu mi-au zis nimic până am revenit acasă pentru că sunt cardiac”, a spus Nelu Geneș.

De atunci, tatăl a început căutările, chiar și acasă la prietenul Geaninei.

„Primul lucru pe care l-am făcut a fost să mă duc la casa prietenului fetei și toate geamurile erau închise, pe uși erau lacăte. Vecinii lui mi-a spus că Geanina a fost luată într-o mașină de culoare roșie. Am aflat că avea numere de bulgaria”, a mai spus Nelu Geneș.

De la casa prietenului fiicei sale, Nelu Geneș a pornit la poliție, unde, spune el, a avut parte de aceleași tratamente ca familiile Luizei și Alexandrei.

„Am pornit la poliție și am anunțat dispariția fiicei. Am dat primele indicații și informații și am cerut să ia urma acestui individ. Răspunsul celor de la Poliția Caracal a fost următorul: Cazul seamănă cu cel al celor două fete dispărute de curând. Poliția i-a tratat și pe părinții lor ca și pe mine”, a mai spus Nelu Geneș.

Tatăl Geaninei Geneș spune că la trei săptămâni după ce a anunțat dispariția a primit o scrisoare de la IPJ Olt în care i s-a spus că ancheta este în derulare, dar răspunsul nu a mai venit nici până azi.

„După trei săptămâni de când am semnalat situația la poliția din Caracal am primit o scrisoare acasă de la IPJ Olt în care, în două fraze, se spunea: <În urma sesizării făcute de dumneavoastră privind dispariția fiicei vă facem cunoscut că face obiectul unui dosar penal și cercetările sunt în curs. Din momentul respectiv și până acum când vorbesc nu am mai primit nici un răspuns”, a povestit Nelu Geneș.

„În prima lună am fost chemat la audieri și de câte două ori pe zi. Apoi când am văzut că se tărăgănează am început cercetările pe cont propriu. Orașul Caracal este foarte mic și eu am fost cadru militar și ne știam toți între noi. Am plătit fiecare informație primită. Multe au fost false și le-am eliminat. Informațiile le dădeam la Crimă Organizată din cadrul IPJ Olt. Am ajuns să aflu locul în care era fiica mea ținută, într-o casă din localitatea Vișina, situată între Caracal și Corabia. Casa aparținea mamei unuia dintre traficanți și vecin cu respectivul era chiar polițistul care se ocupa de caz. Era din Vișina și el. M-am adresat la DIICOT Craiova și au luat legătura cu IPJ Slatina. În perioada octombrie-noiembrie a venit un procuror care a stat cu mine de vorbă, ca la o partidă de pescuit, fără nici un dosar în față”, a mai spus Nelu Geneș.

La un moment, Nelu Geneș a început căutările pe cont propriu și când aproape ajunsese să își găsească fiica, s-a lovit din nou de indiferența instituțiilor statului.

„Cu sprijinul unui vecin din zonă am reușit să îl găsesc pe prietenul fetei mele. Era un profesor care a murit, care m-a sunat când el venise acasă, pe 15 august, într-o noapte de Sfântă Maria. Am fost cu patru mașini cu rudele, am intrat peste el în casă. A vrut să dea cu cuțitul în mine, dar cu o bară de la un șifonier am reușit să îi rup mâna și să îl duc la poliție, la IPJ Olt. Ce credeți că au făcut? I-au dat drumul pe ușa din spate. Au venit în noaptea aceea rude, vecini, prieteni și am protestat în fața poliției. Dimineața la 4 am intrat în sediu, la adjunct, care dormea în fotoliu și cu picioarele pe masă. Când l-am întrebat ce au făcut individului a spus că i-a dat drumul pentru că procurorul de caz a zis că nu sunt suficiente probe. Din momentul acela martorii care erau cu mine au spus: ”, a mai povestit Nelu Geneș.

Bărbatul spune că a ajuns să îl ducă singur pe suspect la poliție, dar că a fost eliberat imediat.

Tot pe cont propriu, bărbatul a idenificat și traseul pe care a fost dusă.

„Fata a fost trecută apoi fraudulos pe Dunăre cu barca, deși ea avea pașaport și dusă la doi traficanți de carne vie din Corabia. Îmi reproșez că nu am ajuns cu câteva ore mai înainte la casa din Vișina, pentru că o găseam în viață. De atunci a început calvarul cu poliția și seamănă cu cazurile actuale. Mi-au spus că dacă mai spun că nu își fac meseria mă bagă la nu știu ce încadrări”, a spus Nelu Geneș.

Geanina Geneș este și în ziua de azi pe site-ul Poliției Române la categoria persoane dispărute. În dreptul ei scrie însă că „este posibil să fie victima traficului de persoane, ultima dată era în Milano”. Autoritățile române nu au reușit niciodată să o mai aducă acasă, la familie.

Surse din cadrul Poliției Olt spun că fata a sunat acasă, pe telefonul fix, la șase luni după dispariție, spunând că e la Milano. Nimeni nu poate spune cu exactitate dacă era sau nu vocea Geaninei.

Caracal, 2012: Minore traficate pentru sex cu soldații de la Deveselu și managerii austriecii din Olt

Ipoteza EXPLOZIVĂ a unui fost angajat STS: Individul de la Caracal, într-o rețea ce le furniza fete și americanilor de la Deveselu

RAPORT. Cele mai multe persoane traficate în UE provin din România. Copiii, un sfert din persoanele traficate

Fost angajat STS: Decizia CCR pe protocoale nu interzice colaborarea între Poliție și SRI

Narcisa Iorga: „Iohannis, trebuia să ceri demisii cu nume și prenume: șeful STS, procurorul de caz, șeful Parchetului Olt, șeful Poliției Române, șeful Parchetului General”

Iohannis a atacat la CCR legea care ar fi permis salvarea Alexandrei. Și PNL și USR s-au opus legii

STS este FĂCUT PRAF de Asociația europeană a numărului unic de urgență: Din 2015 încoace e reticent să folosească o tehnologie gratuită

Crima din Caracal. Un procuror #rezist (anti-SIIJ) i-a oprit pe polițiști să intre în casă. Judecătorul dăduse ordin să se intre la 06:00

Mirel Palada: „A trebuit să moară o fată nevinovată ca să înțelegeți și voi, ticăloșilor, ce monstru ați creat”

Patriarhia Română: „Compasiune și solidaritate față de familia Alexandrei Măceșanu”

Alexandra Nadane: „Interveniți când cineva are nevoie de ajutor! Drama adolescentei din Olt dispărută după ce a fost luată la ocazie”

Emanuel Buta: „Privirea Alexandrei vine parcă să ne arate cum suntem, dar fără să ne judece”

Familia Șărămăt a fost la Caracal, să se roage pentru Alexandra Măceșanu, altă victimă a abuzurilor și nepăsării autorităților


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button