adopţie

Curtea de Apel Craiova a respins cererea Procurorului General de a anula executarea deciziei judecătorești de adopție internațională a Sorinei

LATER EDIT: Respingerea revizuirii cererii de adopție de către Curtea de Apel Craiova nu înseamnă decât că decizia de încredințare a Sorinei către familia Săcărin rămâne definitivă deocamdată până la judecarea pe fond a acțiunii inițiate de procurorul general interimar al României.

Totuși Sorina nu poate părăsi România pentru că solicitarea de eliberare a unui pașaport a fost suspendată la solicitarea procurorului general.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Curtea de Apel Craiova a respins vineri cererea procurorului general Bogdan Licu de suspendare a executării deciziei judecătorești prin care Sorina a fost adoptată de soții Săcărin din SUA.

„Această solicitare a procurorului general a fost respinsă pentru că nu a fost însoțită de niciun argument juridic, legal, ci au fost doar argumente din tot narativul acestui scandal preluat din media. Domnul procuror nu cunoaşte că adopţiile, în general, sunt nişte proceduri pe toată viaţa, iar adopțiile internaționale au la bază niște tratate. (…) Nu ne jucăm cu viaţa unor copii fiindcă ţipă nişte oameni pe stradă”, a declarat pentru Hotnews.ro avocata familiei Săcărin.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La Curtea de Apel Craiova a fost prezentă vineri şi Ramona Săcărin, mama adoptivă a Sorinei, care a spus că fetița se integrează în familie.

Deși soții Săcărin s-au plâns în mod public că le e teamă să nu fie linșați de public, și deși protestele pentru Sorina au continuat zilele acestea la Baia de Aramă, la procesul de la Curtea de Apel Craiova nu a fost prezent niciun protestatar.

Procurorul general Bogdan Licu a cerut instanței și o ordonanță președințială de interzicere a părăsirii teritoriului României de către fetița de 8 ani, iar până acum dosarul a fost strămutat de la o instanță la alta.

Avocații familiei adoptive a Sorinei au depus luni la Secția de anchetare a magistraților o plângere penală împotriva procurorului general Bogdan Licu și a procurorului de caz Mihaiela Moraru-Iorga, reclamând, printre altele, că procuroarea a reținut pașaportul copilei. â

Surse: Hotnews.ro, Stiripesurse.ro

Cazul Sorina. NU E NIMIC PIERDUT. Urmează judecarea pe fond la Curtea de Apel Craiova

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button