avort

Florida: Copiii pierduți prin avort spontan sau în preajma nașterii pot fi înmormântați într-un mausoleu special

de Redacția Stiripentruviata.ro

Episcopia Romano-Catolică de Florida a inaugurat un mausoleu în memoria copiilor pierduți prin avort spontan sau în preajma nașterii.

Este amplasat în cimitirul San Lorenzo din localitatea St. Augustine, în statul american Florida, este dotat cu 12 cripte în care pot fi depuse rămășițele pământești ale acestor copii, iar în jurul lui va fi amenajată o grădină de reflecție. Fiecare criptă are un sfânt protector.

Monumentul a fost binecuvântat de Episcopul de St. Augustine, Erik Pohlmeier, la finele lunii aprilie 2024.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Maureen Shilkunas, directoarea biroului pro-viață al diecezei, a spus că este timpul să se vorbească mai mult despre trauma pierderii de copii prin avort indus sau spontan, prin sindrom de moarte subită sau prin moarte la nașterea unui copil mort.

Monumentul, în valoare de 250.000 de dolari, a fost un dar al laicilor către biserica locală. Michael Hoffman, directorul de administrare și dezvoltare al diecezei, a constatat că oamenii au fost dornici să doneze. Fondurile s-au strâns în doar șase luni. 

May Oliver, fosta directoare a biroului pro-viață al diecezei, s-a inspirat pentru monument dintr-o lege din Texas care prevedea înmormântarea rămășițelor pământești ale copiilor care au murit în urma unui avort la cerere, a unui avort spontan sau a unei morți la naștere.

O femeie care își pierduse două fiice în timpul sarcinii a sunat la biroul pro-viață cerând ajutor. Deși dioceza înmormânta uneori copiii avortați în cimitirul catolic, May Oliver a dorit să ofere mai multe resurse pentru femeie și pentru alte familii în situații similare.

Ea a decis să inițieze o „Campanie pentru cei prețioși” din dieceză, oferind slujbe pentru cuplurile care au pierdut un copil sau au pierdut sarcina.

„Este vorba despre un proces de educare și conștientizare a publicului”, a declarat May Oliver. „Înainte, eram mult mai conștienți de faptul că acești copii ar trebui înmormântați, dar trebuie să educăm comunitatea catolică și societatea”.

Cel mai adesea, avortul spontan nu este recunoscut ca o pierdere de viață umană. Părinții trebuie să ceară rămășițele de la spital, iar în unele spitale, rămășițele sunt tratate ca simple deșeuri biologice și incinerate.

Femeile raportează adesea o lipsă de sprijin social, de înțelegere sau chiar de recunoaștere a pierderii lor.

Episcopul Erik Pohlmeier a remarcat că durerea pierderii este cu atât mai mare cu cât spitalele nu prețuiesc darul vieții.

Mausoleul nu numai că ajută la onorarea copiilor nenăscuți și a durerii părinților, dar ar putea avea un efect asupra spitalelor și „asupra culturii noastre în ansamblu”, a mai spus episcopul.

„Simpla lui existență amintește cât de prețioasă este o viață în pântecele mamei”, a explicat el.

Monumentul reprezintă și o mărturie că dieceza locală prețuiește viața născută și nenăscută.

Avorturile spontane sunt evenimente comune, iar femeile suferă adesea prin ele în tăcere, a constatat un studiu din 2018. Aproximativ 10% până la 20% dintre sarcinile cunoscute se termină cu un avort spontan, de obicei din cauza unor probleme de dezvoltare, potrivit Clinicii Mayo.

În plus, peste 20.000 de copii se nasc morți în fiecare an în SUA, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor din SUA.

O altă categorie de copiii cărora le este dedicat monumentul sunt bebelușii care își pierd viața curând după naștere, prin așa-numitul sindrom de moarte subită a sugarului – 3000 de copii pe an sunt pierduți din această cauză.


Ohio, SUA: Mama poate alege să înmormânteze copilul avortat


Avort spontan: La 11 săptămâni era un copil perfect format. Au avut privilegiul de a-și lua adio și a-l îngropa


VIDEO. Fratelemeudincer.ro, site pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta


15 Octombrie în SUA: Ziua de Comemorare a Copiilor Pierduți Înainte sau Imediat după Naștere


14 septembrie – Ziua Națională pentru Pomenirea Copiilor Avortați în memoria celor peste 61 de milioane de victime ale avortului de la legalizarea acestuia în SUA în 1973


„Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere” / Revista „Pentru viață” nr. 8 – Primăvara 2019


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button