Marşul pentru Viaţă

Luna pentru viață 2024 în județul Bacău

de Redacția Stiripentruviata.ro

50 de parohii și 24 de ONG-uri din județul Bacău organizează 86 de activități și 7 Marșuri pentru viață în Luna pentru viață 2024.

Tipuri de activități în Luna pentru viață 2024 din județul Bacău

Conferință Pro- Viață (4 evenimente) – informații și perspective asupra valorilor pro-viață, educației creștine premaritale și a importanței sprijinului pentru femeile însărcinate.

Atelier produse hand-made (4 evenimente) – realizarea de produse hand-made susținând cauza pro-viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Atelier de mărțișoare (5 evenimente) – confecționare de mărțișoare care transmit mesaje de susținere.

Proiecție de film Pro Vita (27 evenimente) – filme cu tematică pro-viață, pentru a sensibiliza și a transmite mesaje privind importanța vieții.

Dialoguri tematice (7 evenimente) – despre drepturile femeilor, educația privind relațiile intime premaritale și sprijinul acordat în situații dificile.

Flori/mărțișoare pentru mamele din maternitate (7 evenimente) – bucurie și susținere pentru mamel din maternități.

Trusouri pentru nou-născuți – 500 de copii care s-au născut sau se vor naște la începutul lunii martie în maternitățile din județ vor primi gratuit un trusou din partea Sectorului Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și alte daruri de la instituțiile eparhiale care le vor vizita.

Flori/mărțișoare pentru doamnele în vârstă (8 evenimente)

Vizite la centrele de plasament (4 evenimente) – comunitatea se va implica activ în interacțiunea și sprijinirea copiilor aflați în centrele de plasament.

Formări Pro Vita (3 evenimente) – sesiuni de formare pro-viață și despre modalitățile concrete prin care putem contribui la sprijinirea mamelor și copiilor.

Atelier Pro Vita (1 eveniment)

Campanie umanitară START în VIAȚĂ (1 eveniment) – are scopul de a mobiliza comunitatea într-o acțiune umanitară cu impact în viața celor aflați în situații dificile.

Activități la centrul mamelor abuzate (1 eveniment) – speranță și sprijin pentru mamele care au trecut prin situații de abuz.

Campanie locală de donare de sânge „Uniți pentru viață” (integrată în Campania națională) (1 eveniment).

Seară de rugăciune (2 evenimente) evidențiind puterea unității în sprijinirea valorilor pro-viață;

Activitate împreună cu femeile nevăzătoare din cadrulAsociației Nevăzătorilor din România-filiala Bacău (1 eveniment).

Vernisaj cu afișe Pro vita (2 evenimente) – o platformă pentru expresia artistică și pentru transmiterea mesajelor privind respectul pentru viața născută și nenăscută.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Impresionant! Sunt mangaiata si incurajata sa vad atat de multe initiative pentru protejarea vietii in judetul Bacau. Este cu adevarat inspirational sa vad cum se aduna atat de multe parohii si ONG-uri pentru a organiza diverse activitati si evenimente in Luna pentru viata 2024. Este important sa ne amintim mereu de valorile pro-viata si sa le promovam in comunitatea noastra. Producerea de obiecte hand-made care sustin aceasta cauza, precum si confectionarea de martisoare cu mesaje de sustinere reprezinta o modalitate minunata de a atrage atentia si de a incuraja oamenii sa se alature. De asemenea, sunt incantata sa vad ca se organizeaza atat de multe activitati cu impact direct in comunitate, cum ar fi conferinte, dialoguri tematice si vizite la centrele de plasament si la centrele pentru mamele abuzate. Toate aceste actiuni si initiative arata ca va pasa cu adevarat de promovarea valorilor pro-viata si de ajutarea celor aflati in situatii dificile. Sper ca si alte judete sa urmeze exemplul vostru si sa se implice activ in protejarea vietii. Felicitari pentru munca voastra si pentru toate eforturile depuse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button