Marşul pentru Viaţă

Mesaj de la Cercul Arctic la Marșul pentru viață de la Ottawa: „Dacă noi putem ajuta, și voi puteți”

Marșul Național pentru Viață Canada 2024, desfășurat joi, 9 mai 2024 – de Ziua Mamei – la Ottawa, a început cu rugăciunea unui preot catolic misionar la Cercul Arctic și cu mărturia unei mame de etnie inuită, care a explicat cum le ajută pe femeile din zonă care au dificultăți în creșterea copiilor.

Preotul Daniel Szwarc, misionar la inuiții din Naujaat, regiunea Nunavut, a spus următoarea rugăciune:

Doamne, Tatăl nostru, astăzi Îți mulțumim pentru darul vieții noastre și pentru viețile tuturor fraților și surorilor noastre. Știm că nu există nimic care să distrugă mai multe vieți decât avortul. Cu toate acestea, ne bucurăm că ai învins moartea prin Învierea Fiului tău, Isus Hristos. Ajută-ne să nu rămânem tăcuți, să nu fim pasivi și să nu uităm de copiii nenăscuți. Ajută-ne să apărăm fiecare viață în parte și ajută-ne să facem din nou din Canada o țară care respectă viața de la concepție până la moartea naturală. Nu doar pentru unii, ci pentru toți. Te  rugăm, Tată, prin Isus Hristos, Domnul nostru, Amin.

Marșul Național pentru Viață Canada a început la Ottawa, în fața Parlamentului, cu rugăciunea unui preot misionar la Cercul Arctic și cu mărturia unei mame inuite, care a explicat cum ajută familiile și mamele singure să-și crească copii. Foto credit: Youtube / EWTN

În continuare, Diana, o mamă din regiunea Nunavut, a oferit următoarea mărturie:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Noi venim din Naujaat, în Nunavut. Este o comunitate mică de inuiți, situată exact pe Cercul Arctic. În fiecare lună, cu ajutorul donatorilor care susțin Campaign Life Coalition, cumpărăm produse pentru bebeluși din magazinele locale, pentru a ajuta mamele care au nevoie de sprijin suplimentar cu micuții lor. Apoi aranjăm articolele la centrul social al bisericii și anunțăm că au ajuns la radioul local și pe Facebook. Apoi, mamele care au nevoie vin și noi le împărțim articole pentru bebelușii lor. În fiecare lună, ajutăm aproximativ 40 de familii din comunitatea noastră. În acest fel, arătăm că fiecare copil este important. Mă bucur că, în calitate de tineri, putem să ne ajutăm comunitatea. Și, dacă noi putem ajuta mamele din Naujaat, puteți ajuta și voi mamele de aici. Vă mulțumim.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button