avortsarcină

Clinica Planned Parenthood din Chicago trimite la spital o femeie care avea sângerări grave în urma unui avort

Adaptat după  Cassy Fiano-Chesser, Chicago Planned Parenthood sends woman to the hospital with severe bleeding

Unei femei i-a fost perforat uterul în timpul unui avort la o clinică Planned Parenthood din Chicago. În data de 23 mai, un angajat de la clinică sună la 911 (numărul de urgență din SUA, similar cu 112 din Europa) și comunică dispecerului că au „o pacientă cu hemoragie post-procedură” căreia „doctorul i-a introdus un cateter, a adăugat suturi și îi va administra metergină”.

Nu e singurul caz. Ca și clinica de avorturi Hope Clinic for Women din Granite City, Illinois, SUA și clinica Planned Parenthood din Chicago are un istoric de situații în care după avort a fost nevoie să trimită femeile la spital pentru a fi tratate de urgențe apărute în timpul avortului. În 2020, în decurs a două zile, două femei au fost vătămate în timpul avortului.

Câteva explicații:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mențiunea că pacienta avea hemoragie și avea nevoie de suturi indică faptul că femeia ar fi putut avea uterul sau un alt organ vital perforat.

Lacerațiile și perforațiile sunt riscuri cunoscute ale avorturilor chirurgicale, în special cele care au loc în al doilea sau al treilea trimestru. Numeroase organe pot fi rănite în timpul procedurii, inclusiv uterul, colul uterin, intestinul, vezica urinară, rectul și multe altele.

Avortul nu este un act medical sigur, oriunde ar fi făcut.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

  1. Neintenționat, această femeie s-a trezit brusc în mijlocul unui scenariu terifiant și am fi de acord cu toții că aceste situații nu ar trebui să se întâmple. Acest eveniment ne arată din nou că avorturile sunt riscante și că trebuie acordată mai multă atenție acestei proceduri. Cu toții dorim ca femeile să fie în siguranță în timpul procedurilor și sperăm că acest incident nu se va mai repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button