avort

Liechtenstein : Parlamentul respinge planul de legalizare a „avortului în străinătate”

SONY DSC

de JC von Krempach, 21 decembrie 2013

Micul Principat Liechtenstein, un microstat cuprins între Austria și Elveția, este unul dintre ultimele state europene care menține o interdicție aproape totală asupra avortului. Acest lucru se datorează, nu în ultimul rând, poziției curajoase a Prințului Hans Adam al II-lea și a fiului său, Prințul Aloys al II-lea, care s-au opus în mod constant oricăror eforturi de liberalizare.

Cea mai recentă tentativă de liberalizare a constituit-o inițiativa legislativă de a scuti de urmărire penală femeile care au avortat în străinătate. Având în vedere dimensiunea redusă a țării, care nu depășește 15 km lungime și 10 km lățime, legea de interzicere a avortului ar fi rămas teoretic nealterată, dar practic ineficientă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Parlamentul a respins însă această propunere, menținând poziția Principatului, de campion al drepturilor omului în Europa.

Pe lângă prevenirea adoptării legii de liberalizare a avortului, familia princiară este cunoscută și pentru utilizarea fondurilor sale private în scopul unei sprijiniri generoase a femeilor gravide aflate în dificultate, nu numai în Liechtenstein, dar și în regiunile adiacente din Elveția și Austria.

Sursă: Turtle bay and beyond

Traducere: Elena Jurcă

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button