avort

Ohio, SUA: Mama poate alege să înmormânteze copilul avortat

de Redacția Stiripentruviata.ro

Camera Reprezentanților din statul american Ohio a adoptat joi o lege care le permite femeilor să decidă ce se întâmplă cu rămășițele copiilor pe care îi avortează – prin avort spontan, avort făcut la cerere sau realizat pe parcursul procedurilor de fertilizare in vitro.

Femeile pot opta să-și înmormânteze copilul. Inițiată și votată deja în Senat, de la Camera Reprezentanților legea va ajunge pentru ratificare pe masa guvernatorului.

Până la noua lege, în Ohio copiii avortați erau tratați ca reziduuri biologice. Statul cerea doar distrugerea lor „într-o manieră umană” – indiferent că era vorba despre un copil avortat la cerere, unul decedat prin avort spontan sau extirpat pe parcursul procedurilor de fertilizare in vitro.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Scopul noii legi a fost să le dea femeilor care fac avort posibilitatea de a alege să facă și altceva cu rămășițele copilului decât să le lase aruncate la lada cu deșeuri biologice.

Dacă femeile nu vor să ia nicio decizie în legătură cu acest aspect, atunci clinica are libertatea de a face ceea ce consideră de cuviință. Dar cei care nu respectă legea vor fi considerați contravenienți.

Președintele organizației pro-viață Ohio Right to Life a salutat noua lege, spunând:

„Indiferent ce părere avem despre avort, toți ar trebui să fim de acord că trupurile copiilor nu ar trebui aruncate la gunoi pur și simplu. Victimele nenăscute ale avortului merită să fie tratate cu aceeași fundamentală decență cu care tratăm toate persoanele umane: să li se ofere demnitatea unei înmormântări.”

Activiștii pro-avort s-au plâns că legea este dedicată clinicilor de avort și nu ia în considerare alte tipuri clinici. Dar în spitalele din Ohio deja există reguli care prevăd tratarea cu respect a embrionilor decedați. Părinții, dacă vor, pot angaja o firmă de pompe funebre pentru o ceremonie de înmormântare.

Un singur membru al Partidului Democrat din SAU, partid care susține avortul în toate cele 9 luni de sarcină, a votat în favoarea acestei legi care recunoaște umanitatea copilului avortat prin recunoașterea posibilității de a fi înmormântat.

VIDEO. Fratelemeudincer.ro, site pentru părinții care au pierdut un copil la naștere sau înainte de aceasta

Eliza Maria Cloțea: Tratăm morții în urma coronavirusului ca pe deșeuri, la fel ca pe copii nenăscuți morți sub 28 de săptămâni

Noi doi și-un înger / Revista „Pentru viață” nr. 9, Primăvara 2020

Luna Copiilor Pierduți Înainte de Naștere sau la Naștere: Sfaturi practice pentru apropiații părinților îndoliați

15 Octombrie în SUA: Ziua de Comemorare a Copiilor Pierduți Înainte sau Imediat după Naștere

14 septembrie – Ziua Națională pentru Pomenirea Copiilor Avortați în memoria celor peste 61 de milioane de victime ale avortului de la legalizarea acestuia în SUA în 1973

AlexandraNadane.ro: OLANDA. La cererea mamei, copiii avortați spontan sau la cerere sunt recunoscuți ca persoane

Mamă postează fotografii cu bebelușii avortați spontan la 7, respectiv 8 săptămâni

Poveștile mamelor care au suferit avort spontan i-au determinat pe mulți să devină pro-viață în 2017


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button