avortviaţa de familie

15 Octombrie în SUA: Ziua de Comemorare a Copiilor Pierduți Înainte sau Imediat după Naștere

În 1988, Președintele Ronald Reagan a proclamat luna octombrie drept Luna de Conștientizare cu privire la Pierderea Copiilor la Naștere sau Înainte de Naștere (Pregnancy and Infant Loss Awareness Month) în SUA. Atunci, fostul președinte a spus că ziua „ne oferă ocazia de a înțelege mai bine uriașa tragedie pe care o presupune moartea unui copil nenăscut sau nou-născut. Și ne ajută să găsim reflectăm în ce fel putem, la nivel personal și local, să sprijinim părinții și rudele îndurerate pentru a preveni cauzele acestor probleme”.

În 2006, Camera Reprezentanților din SUA a stabilit ziua de 15 Octombrie ca Ziua de Comemorare a Pierderii de Sarcină și a Pierderii Nou-Născutului la Naștere (Pregnancy and Infant Loss Remembrance Day). În cinstea acestei zile, grupurile de sprijin pentru părinții afectați de aceste pierderi organizează, la ora 19:00, în toată America, un „Val de Lumină” (Wave of Light) prin aprinderea simultană de lumânări în memoria micuților prea curând plecați dintre noi. O astfel de acțiune a avut loc și anul acesta la 15 octombrie:

Biserica Ortodoxă din America (Orthodox Church in America – OCA) s-a alăturat comemorărilor. Prezbitera Anna Crawford a creat un site cu mărturii de la părinți și alte informații utile. Iar într-un articol publicat pe site-ul oficial al bisericii, OCA.org, prezbitera Dennise Krause explică:

„În fiecare an, în SUA se înregistrează aproximativ un milion de avorturi spontane și copii morți la naștere sau imediat după naștere. Aceasta nu este o simplă statistică, ci ochestiune de viață și de moarte… Evanghelia și Biserica Ortodoxă dau mărturie că viața începe la concepție — adică în momentul fertilizării ovulului de către un spermatozoid. IAr Dumnezeu cunoaște numele și vârsta fiecărei persoane din pântecele maicii sale, așa cum ne rugăm la Liturghia Sfântului Vasile. Prin urmare, trebuie să recunoaștem că pierderea unei sarcini — fie prin avort spontan, fie ca sarcină extrauterină, fie prin nașterea unui copil mort — reprezintă moartea unui copil, a unui om, copil al Domnului. Părinții care se așteptau la viață se confrună în acest caz cu moartea. Iar aceste decese lasă milioane de părinți în doliu.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu doar credința, ci și știința confirmă că viața umană începe la concepție, adevăr științific recunoscut deja și Administrația Trump în documentele oficiale referitoare la sănătatea umană. Mai multe surse științifice care confirmă că viața umană începe la momentul fertilizării (concepției) se găsesc aici, compilate de studenții pro-viață de la Universitatea Princeton din SUA.

În alte țări legea le permite părinților să-și înmormânteze copiii pierduți înainte de naștere, dar în România acești copii sunt tratați ca deșeuri medicale, ceea ce împiedică vindecarea psihologică și spirituală a părinților și familiilor lor.

De aceea, la începutul anului, deputatul Matei Dobrovie a cerut Ministerului Muncii să inițieze o modificare legislativă a articolelor 4, 5 și 7 din Ordinul de Ministru 359 / 4 aprilie 2012 privind criteriile de înregistrare și declarare a nou-născutului, pentru a include prevederea ca părinții care au pierdut o sarcină să poată lua trupul copilului și să-l înmormânteze ca pe o persoană umană ce este.

Luna pentru viață 2019 la Iași: Lansarea cărții „Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere”

AlexandraNadane.ro: OLANDA. La cererea mamei, copiii avortați spontan sau la cerere sunt recunoscuți ca persoane

„Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere” / Revista „Pentru viață” nr. 8 – Primăvara 2019

Statul american Nebraska va elibera certificate de deces pentru copiii pierduți prin avort spontan

Austria, Cehia și Slovacia recunosc copiii nenăscuți care și-au pierdut viața în urma avortului spontan. Părinții le pot face ceremonie funerară


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button