Marşul pentru Viaţă

Luna pentru viață 2019 la Iași: Lansarea cărții „Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere”

Joi, 28 martie 2019, la sala „Sinaxar” a Muzeului Mitropolitan din Iași, a fost lansată cartea „Mărturii ale părinților și rânduieli bisericești despre pierderea unui copil prin avort spontan sau la naștere” de Emanuel Buta. Evenimentul a făcut parte din Luna pentru viață 2019 la Iași.

Au prezentat cartea:
* Pr. Prof. Dr. Ioan C. Teșu, profesor universitar la disciplina „Spiritualitate Ortodoxă: Ascetică și Mistică” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași;
* Arhim. Nicodim Petre, consilier al Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și stareț al Mănăstirii Bucium;
* Pr. Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita Iași;
* Daniela Bălinișteanu, mamă și voluntar Pro Vita Iași.

Prezentarea lucrării de pe site-ul editurii Doxologia este următoarea:

Sperăm ca această lucrare să fie o încredințare pentru părinții care trec prin trauma pierderii unui copil în urma unui avort spontan sau la naștere, că nu sunt singuri, că Dumnezeu știe durerea lor și că și semenii le sunt alături, chiar dacă uneori nu au abilitatea de a-și exprima în cel mai potrivit mod compasiunea.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, sperăm că orice cititor va fi un pic mai pregătit când în jurul lui va exista o astfel de situație și va înțelege mai bine ce se petrece în sufletele părinților și îi va sprijini mai mult.

Nu în ultimul rând, nădăjduim că mai mulți părinți vor înțelege importanța exprimării trăirilor lor în spațiul public și vor dobândi curajul de a o face, astfel încât societatea să conștientizeze importanța acestui subiect care, de prea multe ori, a fost trecut cu vederea.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button