Marşul pentru Viaţă

Zece mii de participanți la Marșul pentru viață de la Dublin 2023

de Redacția Stiripentruviata.ro

Zece mii de participanți au ieșit sâmbătă, 1 iulie 2023, pe străzile Dublinului, pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la creșterea exponențială a ratei avortului în Irlanda: cu 22% mai multe avorturi în 2022 față de anul 2021.

Aceasta se întâmplă după controversatul referendum din 2018, prin care s-a decis legalizarea procedurii de avort. În prezent, Parlamentul Irlandei discută un proiect de lege care propune eliminarea perioadei obligatorii de trei zile de reflecție înainte de a face avort.

Purtătoarea de cuvânt a Marșului pentru viață de la Dublin, Megan Ní Scealláin, spune că această prevedere legală a salvat viețile a 4000 de copii nenăscuți anul trecut. De asemenea, aceasta înseamnă și că 4000 de mame nu au mai trecut prin trauma avortului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button