avort

Austria, Cehia și Slovacia recunosc copiii nenăscuți care și-au pierdut viața în urma avortului spontan. Părinții le pot face ceremonie funerară

IMAG2434-750x1326

Multe mame care au pierdut un copil înainte de soroc deplâng imposibilitatea de a avea o ceremonie funerară pentru aceștia, susținând că le-ar ajuta și pe ele să treacă mai ușor peste o astfel de pierdere. România nu are încă o astfel de lege. Dar există mai multe țări din Europa Centrală unde legea oferă această posibilitate.

Începând de anul acesta, în Austria este posibil ca, la cererea unuia dintre părinți, dar întotdeauna cu acordul expres al mamei, statul să emită certificat de înregistrare și nume pentru copiii nenăscuți cu greutatea sub 500 de grame care au murit în urma avortului spontan. Aceasta se poate face și retroactiv, pentru cazuirile în care legea nu era încă în vigoare la data decesului.

De asemenea, Parlamentul Republicii Cehe a dat o lege care permite îngroparea acestor copii de care cântăresc cel puțin 500 g. Dacă părinții nu vor să se prevaleze de lege, autoritățile locale îi vor îngropa pe cheltuiala lor. Copiii care cântăresc mai puțin de 500 de grame sunt incinerați de autorități.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În Slovacia o astfel de lege există de 12 ani, dar spitalul nu îi informează pe părinți despre opțiunea respectivă, pentru ca mamele să poată avea o mângâiere finală prin aceasta. De aceea, legiuitorii slovaci au emis de curând o lege care obligă spitalele să informeze părinții despre opțiunea înmormântării copilului nenăscut, dacă aceasta a fost îndepărtat prin manevre chirurgicale din uter.

Surse: Kurier.at

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button