avort

14 septembrie – Ziua Națională pentru Pomenirea Copiilor Avortați în memoria celor peste 61 de milioane de victime ale avortului de la legalizarea acestuia în SUA în 1973

Pe 14 septembrie, în SUA, americanii pro-viață vor marca Ziua Națională pentru Pomenirea Copiilor Avortați. Susținătorii pro-viață se vor aduna în peste 180 de locații, dintre care 44 sunt locuri unde sunt îngropați copii avortați. Conform statisticilor, de la legalizarea avortului în SUA, prin decizia Curții Supreme Roe contra Wade din 1973, se estimează că au fost uciși prin avort peste 61 milioane de copii nenăscuți.

Cea mai mare parte dintre victimele avorturilor nu au fost înmormântațe, doar o mică parte din rămășițele acestor copii găsindu-se în mai multe cimitire de pe teritoriul SUA. Pe 14 septembrie va fi doliu și se vor ține slujbe de pomenire și oamenii se vor ruga pentru toți copiii uciși în avorturi, la locurile unde se află rămășițe pământești ale acestora și în alte locuri amenajate în memoria lor.

„Vizitarea mormintelor copiiilor avortați crează cu adevărat o altă perspectivă pentru disputele legislative. Toate protestele pe de o parte și celebrările pe de altă parte, toate amenințările de boicot sau pozițiile politice, nimic din toate acestea nu mai contează atunci când realizezi că victime reale ale avorturilor sunt îngropate chiar sub picioarele tale. Acești copilași nu s-au născut niciodată. Nu au învățat să meargă. Nu au avut prima zi de școală. Nici nu li s-a dat vreodată vreun nume. Prea des avortul este privit doar ca o chestiune politică sau care ține de alegerea personală, însă avortul are victime reale.”, a declarat Eric Scheider, unul dintre co-organizatorii naționali ai evenimentului.

Ziua Națională pentru Pomenirea Copiilor Avortați a fost marcată pentru prima dată în 2013 cu ocazia comemorării a 25 de ani de la înmormântarea mai multor sute de copii de victime ale avortului în Milwakee, statul Wisconsin. De atunci evenimentul este marcat în fiecare an în cea de a doua sâmbătă din luna septembrie. Organizatorii sunt 3 grupuri pro-viață Citizens for a Pro-Life Society (Cetățeni pentru o Societate Pro-viață), Priests for Life (Preoți pentru Viață) și Pro-Life Action League (Liga pentru Acțiunea Pro-Viață).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Scopul urmărit de organizatori este acela de a crește gradul de conștientizare a dramei copiilor avortați. Corpurile a zeci de mii de copii nenăscuți au fost recuperate din pubele sau gropi de gunoi, precum și din alte locuri și au fost îngropate în cimitire de pe cuprinsul SUA.

Sursă: LifeNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button