avort

Clare McCullough: Dereglementarea avortului nu ar proteja femeile, ci centrele de avort, care încalcă mereu legea

Clare McCullough de la Good Counsel Network a vorbit la mitingul organizat în fața Parlamentului de la Londra în 15 mai 2024, când participanții le-au cerut parlamentarilor să nu voteze un amendament care ar legaliza avortul până înainte de naștere.


Uneori încerc să văd și partea cealaltă a unei întrebări, așa că am încercat realmente să văd și perspectiva celorlalți.

Avortul este legal din 1967, iar în 1968 a intrat în vigoare legea avortului, dar se pare că lucrurile merg din ce în ce mai rău. Acum este mai greu să ajungi la femeile care se înclină spre avort sub presiunea celor din jur, pentru că un avort se va putea face cu o viteză de nu-l vezi.

Așadar, încerc să iau în considerare și cealaltă parte și, făcând aceasta, mă gândesc la ce am văzut de-a lungul anilor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am văzut femei trimise în camere de hotel pentru a face avort, la kilometri distanță de casă, sângerând, suferind, spunându-li-se uneori să cheme o ambulanță dacă nu merge bine, pentru că, de fapt, «noi nu vă putem ajuta».

Am văzut femei care iau pastilele de avort acasă, încercând să se ascundă de prieteni, de familie și de iubiți și de oamenii care le intimidează și le presează să facă avort. Am văzut atât de multe femei suferind din cauza pastilelor de avort, precum și femei care ies cu probleme din clinicile de avort. Ieri, la unul dintre centrele de avort administrate de organizația Mary Stopes, o femeie a fost luată pe targă.

Când am organizat campania 40 de zile pentru viață în fața aceluiași centru de avorturi, am văzut cinci ambulanțe în cele 40 de zile.

Așa că încep să înțeleg cu adevărat de ce cealaltă parte dorește avortul până la naștere, fără nicio regularizare, fără urmărirea penală a medicilor sau a clinicilor. Ei pretind că nu vor ca femeile să fie urmărite penal.

Femeile sunt vulnerabile, aflate sub presiune în multe cazuri. Dar oare nu ar trebui să răspundă penal profesioniștii care le spun că nu există riscuri, că nu există niciun pericol, că ce au în burtă nu este încă un copil – lucruri care nici măcar nu sunt adevărate din punct de vedere biologic?

Așadar, cred că dereglementarea are ca scop protejarea centrelor de avort. Ei văd cum se întâmplă aceste lucruri, văd clinicile de avort înconjurate de ambulanțe, văd poveștile online ale femeilor care au sângerat singure acasă.

Există destule videoclipuri postate de femei care au făcut avort acasă și s-au confruntat cu rămășițele copilului lor, realizând brusc cât de uman este acel copil.

Da, înțeleg perfect punctul de vedere al celeilalte părți. Ei doresc cu siguranță avortul până la naștere, fără reguli, fără ca nimeni să monitorizeze, fără ca nimeni să spună că ai încălcat legea, pentru că ei încalcă legea tot timpul.

Trebuie să ne dăm seama că cei care se află de cealaltă parte a acestei campanii sunt persoane umane, uneori ele însele foarte afectate de avort și care fac față acestei situații justificând avortul în situații din ce în ce mai extreme.

Dar există și un lobby uriaș al avorturilor, care face o mulțime de bani din avorturi și care nu vrea ca ambulanța să apară în fața centrului lor de avorturi și nu vrea să răspundă când, așa cum a fost cazul centrului Mary Stopes din Ealing acum câțiva ani, o femeie moare într-un taxi în timp ce pleacă de la clinica lor de avort.

Așadar, cred că este important să recunoaștem că cealaltă parte are motivele sale și că motivele sale nu sunt legate de femei și nici de copii, iar noi trebuie să ne ocupăm de femei și de copii și să cerem ceva mai bun pentru ei.

În prezent, în multe locuri este mai ușor să faci avort decât să îți scoți o măsea, ceea ce reprezintă o situație abisală.

Trebuie să luptăm împotriva avortului cu iubire și punându-ne în slujba acestor femei, oferindu-le ajutor și alternative, dar nu trebuie să acceptăm aceste proiecte de lege.

Nu avortului până la naștere!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button