avortcriza de sarcină

„Niciodată nu voi uita momentele acelea și nici recipientele în care erau copiii mei făcuți bucăți” / Mărturii despre criza de sarcină #91

de Redacția Stiripentruviata.ro

Mărturia de mai jos este preluată de pe site-ul AvorturiRegretate.ro.


Implicată în relații nepotrivite, pe un fond emoțional dezastruos, s-a întâmplat să rămân însărcinată de două ori. Primul avort l-am făcut la 23 de ani, iar al doilea după doi ani.

Am încercat să mă reabilitez psihologic prin diverse metode, să mă iert, să trec peste și aparent chiar am reușit pentru o perioadă de timp.

După ani de zile, s-a instalat o depresie cruntă (fără niciun motiv aparent), din care nu mai știam cum să ies. Când vedeam pe stradă copii de vârsta celor pe care ar fi trebuit să îi am, începeam să plâng fără să mă mai pot controla.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Nu mi-a luat mult timp să înțeleg că mi s-a trezit conștiința. Povara, pe care o resimțeam tot mai grea, era dată de faptul că am luat două vieți. Atunci am conștientizat în cel mai profund și dur mod că sunt criminală. De la această conștientizare, câțiva ani nu a mai fost absolut nimic în viața mea care să mă poată consola și să mă ajute să depășesc momentul.

În ciuda tuturor eforturilor, viața mea interioară era din ce în ce mai întunecată și mă afundam tot mai mult. Am început să citesc cărțile părintelui Ilie Cleopa. M-am îngrozit, efectiv. Mi-am dat seama că, fără o schimbare majoră, voi ajunge rău. Am început să mă rog să mă ajute Dumnezeu să găsesc o soluție. Așa mi-am întâlnit duhovnicul, am făcut botezul ortodox și viața mea s-a schimbat radical.

Am reușit să mă iert și să duc o viață normală. Cât despre ceea ce am făcut, pot să spun că niciodată nu voi uita momentele acelea și nici recipientele în care erau copiii mei făcuți bucăți. Nicio femeie sănătoasă psihic nu va scăpa de vocea conștiinței care se va face auzită la un moment dat.

Nu avem dreptul să omorâm, chiar dacă ar fi un copil cu probleme. Avem menirea să ne luăm crucea și să ne-o ducem.

Indiferent ce promovează societatea, nu trebuie să uităm niciodată că singurul care are dreptul să ia viața este Cel care a dat-o, Dumnezeu.

Anonimă
Sursa: AvorturiRegretate.ro

Citește mai multe mărturii despre criza de sarcină

Vă rugăm să ne sprijiniți trimițând mărturii sau îndemnând persoane cunoscute care au trecut prin criza de sarcină să trimită mărturii la 101marturii@gmail.com

Garantăm că datele personale sau de contact ale celor care trimit mărturiile nu vor fi făcute publice decât dacă ei solicită aceasta.

Vă rugăm să oferiți doar mărturii adevărate, deoarece spunerea adevărului și numai a adevărului este centrală în abordarea crizei de sarcină.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button