avort

Mai mulți ginecologi de la Iași nu mai fac avorturi din motive de conștiință

pregnant

Potrivit conducerii maternității „Cuza Vodă” din Iași, mai mulți doctori și-au exprimat refuzul de a realiza intervenții de întrerupere a sarcinii la cerere, motivând că ei trebuie „să aducă viață, nu să o ia”.În prezent, secția este închisă pentru reamenajare, însă ei au anunțat că nu vor mai face chiuretaje nici după finalizarea lucrărilor. Sunt exceptate cazurile în care, din motive medicale serioase, sarcina trebuie oprită din evoluție.

Potrivit Mediafax, Maria Stamatin, director medical al spitalului a declarat:

„Atunci când vom redeschide secția vom vedea exact cine va vrea să facă avorturi și cum le vom mai face”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Sunt medici care, la o anumită vârstă, refuză să mai facă avorturi la cerere. (…) Fiecare își reconsideră starea în funcție de opțiunile religioase și sunt o serie de medici care nu vor mai face astfel de proceduri. Și nici nu ai cum să îi obligi, fiindcă obstetricianul trebuie să aducă viață, nu să o ia, ori un avort înseamnă a ucide”.

Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași este cea mai mare unitate de acest tip din țară. Anual, în saloanele unității au loc peste 6.000 de nașteri. Lucrările de reamenajare se vor încheia în toamnă.

Foto: www.freedigitalphotos.net


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Sa-i salutam pe acei medici cu tot respectul care au luat aceasta decizie. Bunul Dumnezeu sa-i lumineze in continuare si sa-i binecuvanteze cu daruri minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button