avort

Arhiepiscopul Joseph Kurtz : Iau parte la Marșul pentru Viață pentru fratele meu cu sindrom Down

Joseph_Kurtz-193x232
Arhiepiscopul Joseph E.Kurtz

 20 ianuarie 2014

Arhiepiscopul Joseph E.Kurtz, președintele Comitetului Episcopilor Catolici din Statele Unite, a postat ieri pe blogul personal motivul pentru care va participa la Marșul pentru Viață 2014 din Washington DC, ce va avea loc în această miercuri, pe 22 ianuarie.

El a declarat:

Luăm parte la marș în memoria copiilor care și-au pierdut viața prin avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mărșăluim pentru copiii al căror glas nu este auzit, pentru a le apăra dreptul la viață – mai ales pentru cei aflați în situația fratelui meu Georgie, născut cu sindromul Down, și a căror viață este mult prea adesea considerată nedemnă pentru a fi lăsați să vadă lumina zilei.

Mărșăluim pentru femeile ce iau în calcul varianta avortului și care, prin grija pe care le-o purtăm, sperăm să găsească puterea de a alege viața.

Luăm parte la marș pentru a ne arăta solidaritatea față de mamele care au trecut prin avort și care luptă din răsputeri acum, când multe alte femei nu ar putea îndura toate prin câte trec acestea.

Și, totodată, mărșăluim drept mulțumire pentru mamele curajoase care, în ciuda multor obstacole, le-au oferit copiilor lor darul de a trăi și o familie adoptivă care să îi crească.”

Arhiepiscopul Kurtz menționează că în cei 41 de ani de când deciziile Roe v. Wade și Doe v. Bolton au intrat în vigoare în U.S. „peste 55 de milioane de copii inocenți și-au pierdut șansa de a trăi, fiind avortați.”

În plus, adăugă: „Nenumărate mame sunt lăsate singure, adesea suferind fizic, emoțional și spiritual în tăcere. De asemenea, și alții suferă: bărbații care și-au pierdut paternitatea, bunicii cărora le este dor de nepoții lor și copiii cărora le-a fost luat dreptul de a se bucura de frații lor.”

Sursă: LifeSiteNews

Traducere:  Ioana Pleșca


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button