avortMarşul pentru Viaţă

Mărturia unui medic: Mii de copiii nenăscuți salvați după ce mamele au luat prima pastilă de avort și apoi s-au răzgândit

Invitat să vorbească la Marșul Național pentru Viață din Canada 2024, desfășurat în fața Parlamentului Federal de la Ottawa în 9 mai, medicul britanic Dermot Kearney, fost președinte al Asociației Medicale Catolice din Marea Britanie, a povestit cum a ajuns să ajute mii de femei să anuleze efectul primei pilule pentru avort medicamentos, salvându-le astfel copiii de la avort.


Este o mare onoare să mă aflu aici. Era într-o marți, la sfârșitul lunii martie, în jurul orei 21.30. Am primit un mesaj pe WhatsApp de la o asistentă medicală din Ohio, Statele Unite, pentru a mă informa că o tânără din Midlands, Anglia, a luat prima pilulă de avort medicamentos, dar regreta decizia luată. Eram întrebat dacă pot face ceva pentru a o ajuta?

În cinci minute eram la telefon cu Victoria – nu este un nume real, hai să îi spunem Victoria – în vârstă de 19 ani, care fusese presată de medicul de familie și de Serviciile sociale, care i-au spus că nu va fi capabilă să fie mamă și că trebuie să aleagă avortul, fiindcă nu exista altă opțiune pentru ea. I s-au dat pastilele de avort, i s-a spus să ia prima pastilă, Mifepristone, chiar în prima zi și apoi să ia a doua pastilă, Misoprostol, una sau două zile mai târziu.

După ce a luat prima pastilă pentru avort, a știut imediat că era o decizie greșită. Din fericire, cu sprijinul mamei și al fratelui ei, a reușit să găsească, la o simplă căutare pe Google, un cabinet care oferea serviciul de anulare a efectelor primei pastile pentru avort medicamentos.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A putut suna la o linie telefonică internațională de asistență, care a luat legătura cu mine. În decurs de șapte ore, am reușit să îi facem rost de tratamentul cu progesteron, care salvează vieți și care este simplu, este doar progesteron administrat – tratamentul simplu de anulare a avortului de care avea nevoie.

Mifepristone, prima pastilă pentru avortul medicamentos, împiedică acțiunea progesteronului natural, care este esențial pentru a menține sarcina. Și știm că, dacă progesteronul poate fi administrat rapid după ce femeia a luat Mifepristone, înainte să înceapă sângerările abundente sau crampele severe, există o șansă foarte bună ca bebelușul să supraviețuiască.

Din fericire, am reușit să începem tratamentul. Ea a avut câteva momente de spaimă, a avut câteva sângerări ușoare timp de două sau trei zile după aceea, a avut și câteva crampe ușoare, dar, în prima zi din noiembrie a anului 2021, a născut un băiețel frumos și sănătos. Acesta este doar unul, doar unul din zeci, aș fi putut alege din 55 sau 60 de alte cazuri cu povești asemănătoare, dar vreau să subliniez urgența de care este nevoie în aplicarea tratamentului.

În cazul Victoriei, era nouă și jumătate noaptea, am reușit să obținem un tratament pentru ea, din fericire la o farmacie care a rămas deschisă până la miezul nopții, iar mama ei a condus zeci de kilometri pentru a obține acel tratament salvator de vieți.

Mesajul pe care vreau să vi-l transmit astăzi este că această procedură de inversare a avortului medicamentos este sigură, este adesea – chiar dacă nu întotdeauna – eficientă și foarte necesară.

Motivul pentru care m-am implicat în această problemă a fost că am primit un strigăt de ajutor în mai multe rânduri din partea organizațiilor pro-viață, care ne-au spus că primeau tot mai des apeluri de la femei care regretau că luaseră prima pastilă de avort și ar fi vrut să încerce să își salveze copiii nenăscuți.

Industria avortului a încercat să ne oprească, au lansat o campanie împotriva mea și a colegei mele, Dr. Eileen Riley, reușind să ne împiedice să furnizăm acest serviciu timp de aproape 12 luni. Am fost, de fapt, primii medici din istorie cărora li s-a interzis să salveze vieți! Din fericire, cu ajutorul unei minunate organizații, numită Christian Concern, am reușit să ne câștigăm dreptul de a administra acest tratament simplu.

Am rămas fermi, am ripostat și i-am acționat în instanță. Și, pentru că nu existau dovezi că noi am fi comis vreo infracțiune, acuzațiile au fost retrase și ni s-a permis să reluăm acest serviciu medical.

Peste 5.000 de bebeluși au fost deja salvați prin acest procedeu din 2012 încoace, inițial în Statele Unite, apoi se răspândește în Canada, Marea Britanie, Irlanda, în majoritatea țărilor din Europa și din întreaga lume.

Iar mesajul pe care vreau să vi-l transmit este că procedura este sigură și adesea eficientă.

Dacă este aplicată după ce mama ia ambele pastile de avort, există mai puțin de 2% șanse ca bebelușul să supraviețuiască.

Dacă mama ia prima pastilă, dar apoi nu o mai ia pe a doua și nici nu primește progesteron suplimetar, există până în 20% șanse ca bebelușul să supraviețuiască. Deci mai mult de 80% șanse de moarte a bebelușului.

Dar, dacă după prima pastilă de avort, mama primește prompt progesteron suplimentar, putem reduce riscul de deces al bebelușului la mai puțin de 45%. Deci, îmbunătățim rata de supraviețuire de la mai puțin de 20% la mai mult de 55-60%. Deci șansele de supraviețuire ale bebelușului sunt cel puțin duble față de cazul în care nu se administrează progesteron și nici nu se mai ia a doua pastilă de avort medicamentos.

Am o experiență în medicină clinică de 35 de ani și sunt calificat să spun că nu există foarte multe intervenții medicale care să aibă o asemenea rată de succes: să reducă riscul de moarte sigură și să ofere șanse atât de bune pentru continuarea vieții.

Așadar, dacă întâlniți mame care sunt în suferință, care regretă că au luat prima pastilă de avort, vă rog să le trimiteți în direcția cea bună. La o simplă căutare pe Google veți găsi abortionpillreversal.com, care vă conduce la o linie telefonică internațională de asistență 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Mulțumesc mult.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button