avort

Rachel Mackenzie: „Sunt atât de obosită să văd femei traumatizate de avort!”

Rachel Mackenzie de la organizația Rachel’s Vineyard UK, care consiliază femeile post-abortive, a avut un discurs puternic la mitingul din 15 mai 2024 al organizațiilor pro-viață, desfășurat în fața Parlamentului de la Londra în contextul în parlamentarii se pregătesc să voteze un amendament de lege care ar permite avortul până înainte de naștere.


Sunt obosită. Sunt foarte obosită. Sunt atât de obosită să văd femei traumatizate de avort. M-am săturat ca nimeni să nu recunoască faptul că ele sunt în doliu. M-am săturat de strigătul lor și de agonia lor și de valurile lor de durere mistuitoare, care de obicei le sufocă, încât nu mai pot respira.

M-am săturat să le învăț pe femei cum să respire din nou și cum să trăiască din nou. M-am săturat ca oamenii să creadă că avortul înseamnă asistență medicală.

M-am săturat să aud femei spunându-mi că locuința lor nu mai este un loc sigur în care pot trăi, din cauza traumei avortului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

M-am săturat să aud femei care îmi repetă povestea lor la nesfârșit. Și știi de ce continuă să mi-o repete la nesfârșit? Pentru că speră că, data viitoare, ar putea încheia cu: Dar copilul meu a supraviețuit.

Sunt obosită.

M-am săturat ca femeile să creadă că au o singură alegere. M-am săturat de femei care îmi spun că au aruncat trupul copilului lor în toaletă sau i-au făcut un mic mormânt în grădină sau chiar că l-au pus în congelator.

M-am săturat.

M-am săturat de coșmarurile pe care le au aceste femei și de faptul că, atunci când se trezesc, trăiesc un alt coșmar.

Sunt obosită.

Și acum stăm aici, vă vine să credeți?

Stăm aici astăzi pentru că se discută despre a putea face avort până înainte de naștere.

Sunt obosită.

Nu este suficient ajutor pentru aceste femei.

Trauma pe care o vor simți este mai presus de tot ceea ce am auzit deja în viața mea ca lucrătoare la Rachel’s Vineyard.

Sunt obosită de pierderea maternității. M-am săturat de plânsul taților. Aceasta nu este asistență medicală.

Să spunem nu avortului până înainte de naștere!


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button