adopţie

Adopții în serie? Sora lui Săcărin se judeca în martie pentru un băiețel de patru ani din Reșița?

UPDATE: Jurnalista Sorina Matei a verificat cazul și a descoperit că este doar o coincidență de nume. Roxana Săcărin nu are legătură cu familia din New York care a adoptat-o pe Sorina. În plus, nu este vorba despre un dosar de adopție, ci de o custodie a copilului: o mamă care pleacă la muncă în Anglia și își lasă băiețelul la bunica maternă.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Designerul vestimentar Iosefina Pascal a postat pe contul ei de socializare informația că, în luna martie, sora lui Gabriel Săcărin solicitase exercitarea autorității părintești asupra unui băiețel de patru ani, însă instanța i-a dat acest drept unei românce pentru un an de zile. Ea scrie pe Facebook:

„Famiglionul Sacarin s-a pus pe „adoptat” copii din Romania! In timp ce Sacarin cu nevasta-sa au pus gheara pe Sorina de la Baia de Arama, sora lui Sacarin, Roxana, a cerut in instanta un copil din Resita! Doar ca e un pic diferiit: ia cititi, cu mare atentie:

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de petenta SĂCĂRIN ROXANA, în necontradictoriu cu intimata BORLEA MARIANA. Deleagă temporar, pe o perioadă de 1 an, începând cu data de 18.03.2019, exercitarea autorităţii părinteşti cu privire la minorul PĂDURARU MARIAN-ALEXANDRU, născut la data de 15.08.2015, intimatei BORLEA MARIANA, respectiv următoarele drepturi şi obligaţii: asigurarea condiţiilor de viaţă necesare dezvoltării copilului (stare de sănătate, dezvoltare fizică, educaţie, şcolarizare); PAZA şi supravegherea copilului; dreptul de a lua anumite măsuri disciplinare cu respectarea demnităţii fără să primejduiască dezvoltarea fizică, intelectuală, morală ori sănătatea copilului; dreptul de a cere înapoierea copilului de la orice persoană care îl ţine fără drept; dreptul de a stabili locuinţa copilului; obligaţia de a informa copilul despre toate actele şi faptele care l-ar putea afecta şi să ia în considerare opinia acestuia; obligaţia de a coopera cu copilul; dreptul şi obligaţia de a administra bunurile copilului; dreptul şi obligaţia de reprezentare în actele civile şi de a lua toate măsurile necesare pentru protejarea şi realizarea drepturilor copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dispune comunicarea unui exemplar al prezentei hotărâri Primarului mun. Reşiţa, jud. Caraş-Severin. Executorie. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare.

Cererea de apel se depune la Judecătoria Reşiţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18.03.2019.

Document: Hotarâre cameră consiliu 1113/2019 18.03.2019”

Jurnaliștii de la ActiveNews.ro au verificat informația, identificând dosarul nr 1302/290/2019 de la Judecătoria Reșița.

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button