adopţie

VIDEO. Cazul SORINA. Psihologul Nicoleta Vascan, către adoptatorii din SUA ai fetiței: „Copiilor dumneavoastră biologici ați fi permis să li se întâmple așa ceva?”

Psihologul Nicoleta Vascan spune că trauma prin care a trecut micuța Sorina o va afecta toată viața, iar părinții adoptivi au greșit când au permis abuzarea copilei de către procuroarea Pițurcă.

Comentând cazul Sorinei într-o intervenție în exclusivitate pentru ActiveNews, Nicoleta Vascan îi întreabă pe cei doi cetățeni americani dacă ar fi permis ca și copiilor lor biologici să li se întâmple ce i s-a întâmplat Sorinei.

„E o crimă ceea ce s-a întâmplat la nivel psiho-emoțional în ceea ce privește starea de sănătate a acelui copil.

Această suferință de câteva minute a amprentat pe viață existența unui copil, devenirea sa ca adult. Spuneți că asta a fost suferință de câteva clipe. Oare nu știți că veșnicia poate fi într-o clipă? Că într-o clipă, un om poate muri fizic?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Azi, ora 18:00, în Piața Victoriei din București: Miting pentru Sorina

Oare nu realizați că această clipă este o crimă asupra acelui copil? 
Cum v-a lăsat inima să asistați la astfel de scene? Copiilor dvs biologici ați fi permis să li se întâmple așa ceva?”, spune Vascan.

Psihologul continuă afirmând că prin prisma celor cunoscute până acum, cuplul american nu merită să fie părinții Sorinei. „Ați publicat și răspublicat imagini cu micuța Sorina după ce v-a intrat în posesia acestui copil.Și spun „posesie” pentru că aceasta este atitudinea de care ați dat dovadă. Este un abuz ceea ce ați permis să se întâmple cu acest copil, în fața lui Dumnezeu și a întregii națiuni. Nu meritați să fiți părinții adoptivi ai acestui copil!”, a mai spus ea.

Nicoleta Vascan îi transmite un mesaj și psihologului care se ocupă de copil, acum: „Oare nu este acest domn sau doamnă psiholog că este imperios necesar ca micuța Sorina să facă terapie nu doar în prezența părinților adoptivi, ci și în prezența celor pe care ea îi recunoaște ca părinți? Nicio terapie cu un copil nu are eficiență în absența celor pe care îi consideră ca părinți”. 

În încheiere, Nicoleta Vascan afirmă că fotografiile pe care familia Săcărin le tot face publice sunt o insultă la adresa inteligenței. „În calitate de psiholog clinician, care am lucrat cu copii expuși abuzurilor, care au dezvoltat în timp o tulburare de stres post-traumatic, vă spun că este de neimaginat ce se în timp cu manifestările în plan sufletesc ale copilului.

Degeaba ni-l arătați că râde, că interacționează, pentru că este în șoc. Veți vedea că din senin va începe să rememoreze momentul traumatic. Vă întreb, stimată doamnă: doarme bine fetița noaptea? Nu are coșmaruri? M-aș îndoi. Vă rugăm, nu ne insultați inteligența, nu ne mai livrați fotografii cu Sorina. Dvs sunteți cei care comit un abuz asupra acestui copil”, a conchis ea în intervenția pentru ActiveNews.

VIDEO

Cazul Sorina. Precedentul adopțiilor controversate și o decizie CEDO care privește direct România

Gelu Vișan: De la Sorina la rețelele de trafic de femei

Reportaj la Kanal D. Psiholog criminalist despre cazul Sorina: „Mă aflu în fața unei răpiri internaționale

Lucian Davidescu: Care e miza? Cazul Sorina va decide soarta Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

Avocatul soților Șărămăt o acuză pe Gabriela Coman că acoperă falsul în acte și conflictul de interese de la DGASPC Mehedinți, care a lucrat ilegal și exclusiv în interesul adoptatorilor internaționali

Nu e vina asistenților maternali că sunt săraci. Sunt oameni. Copiii îi consideră părinți

Luis Lazarus: Stenogramele „întâlnirilor de potrivire” între familia Săcărin și Sorina

FB i-a închis Sorinei Matei și al treilea cont. Liviu Mihaiu cere preluarea masivă a subiectelor ei. Narcisa Iorga: „O foarte gravă cenzură”

Soții Săcărin, audiați 9 ore de către procurori. Vom afla de ce au vrut să o adopte cu forța pe Sorina?

Decizia de interdicție a părăsirii țării pentru Sorina s-a amânat din cauză că „americanii” cer restituirea cheltuielilor de zeci de mii de euro

Jurnalista Roxana Stoian, Pandurul: „USR – PLUS, tăcere asurzitoare pe cazul Sorina”

Un paradox: familia Săcărin a obținut adopția Sorinei ca cetățeni români, dar se comportă față de România ca cetățeni SUA!

După logica Curții de Apel Craiova, toți copiii orfani din România ar trebui trimiși în SUA

Bunul simț răzbate în sfârșit într-un act oficial al cazului Sorina: Cererea e anulare a adopției internaționale făcută de Procurorul General

Procurorul General cere interdicție la părăsirea țării pentru Sorina și desființarea sentinței de încuviințare a adopției internaționale. Procuroarea Pițurcă, anchetată de SIIJ

Sorina Matei, APEL: Sorina să nu fie scoasă din România până nu sunt lămurite toate controversele

Minunata familie nouă a Sorinei și proștii de noi

Jurnalista Sorina Matei blocată pe Facebook pentru că a scris despre cazul Sorinei din perspectiva traficului de organe

În 2015, DGASPC Dolj, care s-a implicat ieri în răpirea Sorinei, a mai scos din familie o fată care s-a sinucis apoi de depresie

Danileț a mințit apărând-o pe procuroarea Maria Pițurcă. Dana Gîrbovan: „Ridicați-vă în apărarea celor slabi, așa vă apărați propria libertate”

Moise Guran desființează justiția care nu apără interesul superior al Sorinei: „Legea română pune interesele minorului chiar mai presus de o sentință definitivă”

Cristina Liberis: „Dacă doar managerul de caz decide începerea procedurii de adopție, cum este posibil ca DGASPC să externalizeze acest serviciu către un ONG?”

Ce rol are Ambasada SUA în cazul Sorina? În ce bază legală au acționat adoptatorii ca să îi facă pașaport înainte de preluarea ei?

Mai multe informații despre cazul Sorinei găsiți aici.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button