homosexualitate

Mitropolit grec condamnat la 7 luni de închisoare pentru o predică despre păcatul homosexualității

Sursă: OrthodoxChristian.com

Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita din cadrul Bisericii Ortodoxe a Greciei a fost condamnat la 7 luni de închisoare cu suspendare, cu 3 ani termen de încercare, pentru incitare la ură față de homosexuali și abuz în serviciu.

Sentința a fost dată pe 28 ianuarie de Curtea de apel din Aigio. În martie anul trecut Mitropolitul Ambrozie fusese achitat în primă instanță, însă procurorii au făcut recurs. Înaltul prelat a fost acuzat pentru instigare la ură în urma unei postări de pe blogul personal din 2015 în care vorbea de păcatul homosexualității.

În articol, Mitropolitul condamna relațiile sexuale între persoanele de același sex și făcea un apel la credincioși să se opună acestora, numind homosexualitatea „o abatere de la legile naturii”. Postarea a venit în contextul în care parlamentul grec tocmai votase în favoarea parteneriatului civil pentru persoanele de același sex:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Dumnezeu a creat bărbatul și femeia, și nu o anomalie a naturii. Voi lupta contra celor care sunt împotriva lui Dumnezeu. Homosexualii sunt frații și surorile noastre, dar nu sunt copiii lui Dumnezeu”, scria Mitropolitul Ambrozie pe blog.

Sunetul de doliu al clopotelor bisericilor din întreaga Grecie s-a auzit în semn de protest după pronunțarea sentinței: „Este cel mai important moment din viața mea, deoarece sunt persecutat pentru dragostea față de Hristos”, a declarat Mitropolitul Ambrozie la aflarea sentinței. Avocații săi vor ataca decizia la Curtea Supremă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


24 Comments

 1. Satana de aia este perceput ca fiind răul , caci este prost , crează singur martirii adversarilor sai ! Am fost in mai multe rânduri suspendat pe faceboik pentru ca s-a considerat ca m-am adresat nepotrivit despre aceste persoane cu probleme psihice . Libertatea cuvântului a fost îngropată de aceste legi tembele , slava Domnului ca inca nu ne pot astia citi gandurile !

  1. Ba pot daca le spunem singuri! Si daca nu le-am spune, de ce le-am avea? E foarte bine ca încă ne putem exprimă indignarea fata de neroziile lor! Slava lui Dumnezeu pentru toate!

  2. Consider că în democrație este important să ai o părere liber exprimată ,deci pedeapsa mi se pare nedreaptă chiar rușinoasă pentru un stat care este democratic ..

  3. DA, trăim într-o lume întoarsă pe dos de cel rău, Anormalul a devenit normal si invers … Oamenii cinstiți si evlaviosi sunt încarcerați si nemernicii, spurcații si bădăranii sunt ridicați la rang de virtute ! So sad !

 2. Eu nevrednicul şi neânsemnatul.. oricare ar fi numele meu, mă declar deplin solidar cu acest om al Lui DUMNEZEUL si condamn cu toată tăria si convingerea această cumplită şi nerusinată înselare a lui satana cel smintit, numită „homosexualitate”!
  Dacă am vedea că două animale de acelasi gen sexual ar face asta… ne-am scârbi, am spune că sunt bolnave…
  Oare de creatia supremă a DOMNULUI, care face o astfel de porcărie cumplită, de ce trebuie să îi tolerăm?
  Asa cum spunea Parintele Arsenie Boca… „nu mai suntem nici la nivelul necuvântătoarelor”

 3. Omul , în cinste fiind, n-a priceput, alăturatu-sa dobitoacelor fără de minte şi s-a asemănat lor ! Vai de noi când la conducerea unei țări ajung oameni de nimic , fără nici un Dumnezeu!

  1. ”Oameni de nimic, fara niciun Dumnezeu”??
   Deci o persoana care nu crede intr-un spiridus cosmic prieten imaginar pe care multi il numesc dumnezeu e un om de nimic?! Nu conteaza daca acel om are o educatie superioara, un comportament etic si dorinta de a schimba in bine o tara, atata timp cat nu crede si el in acelsi prieten imaginar ca si tine?!
   Traim in 2019 domnule! E timpul ca dogma, naivitatea, credulitatea si superstitia sa fie inlocuita cu ratiune, stiinta si progres!

   1. Unde nu e Dumnezeu nu mai e deloc omul. (Berdiaev)
    După cum se vede sunteți foarte sărac spiritual și, în consecință, moral!
    Păcat că ați ramas atât de „naiv” în mijlocul exploziei informaționale. Nu cred că găsiți interlocutori pe măsură. Păcat.

   2. De la 1789 tot în rațiune, știință și progres credem și, wow, ce bine ne merge! De peste două secole aplicăm rețeta asta, poate că e timpul să fim chiar raționali și să adăugăm un ingredient, credința, chiar dacă unii au dezvoltat un soi ciudat de intoleranță.

   3. Si tu vrei sa inlocuiesti dogma si credulitatea si tot ce nu ti place sa auzi cu forta?Pana la urma si fara argumente religioase,omul are dreptul sa si exprime opinia fata de orice .Avem libertate de exprimare dar nimeni pe nimeni nu ar trebui să oblige sa creada altceva decât prin liberă alegere.Daca ar fi sa închidem pe toți cei care produc ura celorlalți chiar si tu ar trebui să fii inchis ca urasti Biserica si i indemni si pe altii sa urască.Ar trebui să fie lumea plină de închisori.

   4. Ce zice Dumnezeu? „Nebunul zice în inima lui:Nu este Dumnezeu!” Psalmi 14,1;”Înțelepții sunt dați de rușine, sunt uimiți, sunt prinși; căci au nesocotit Cuvăntul Domnului, și ce înțelepciune au ei?” Ieremia 8,9; „dacă nu credeți că eu sunt, veți muri în păcatele voastre” – Isus, „păcatul este că nu cred în Mine”, stimate domn, Dumnezeu există, este dragoste, vă iubește, vă cunoaște mai bine decăt vă cunoașteți d-voastră, ca El nu vă va iubi nimeni, ci ce a zis, ce a făcut Isus pe cruce pentru fiecare om(aici sunteți inclus și d-voastră personal) n-o să facă nimeni, singura șansă să fiți iubit, apreciat de cineva în veșnicie cu o dragoste curată, eternă și fierbinte este Dumnezeu, pe care puteți să începeți să-L căutați chiar din clipa asta, să credeți în existența Lui(Evrei 11,6),și „nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință?” – Romani2, 4, pocăință=răzgăndire, schimbarea modului de a găndi, a trece de la calea greșită la calea cea bună(„Eu sunt calea, adevărul și viața” – Isus) – Isus Hristos vă așteaptă cu dragoste și har acum, iar dacă nu doriți, El vă respectă decizia, la judecată îl veți întălni ca pe Judecător drept, și Îi veți da socoteală despre păcatele dumneavoastră, „plata păcatului este moartea”, (inclusiv moartea a doau-iazul cu foc), și toți au păcătuit”, Dumnezeu vă iubește (ca nimeni!), de ce ați refuza dragostea Lui? Lăsați-vă ca Isus să vă schimbe inima prin credință în El și pocăință!

 4. Cine vrea sa traiasca cu evlavie, in Hristos, va fi prigonit! Scrie clar Biblia. Daca Domnului Isus i-au spus ca are drac si l-au batut si scuipat ca le spunea adevarul, ce vor face urmasilor Lui? Dar slava Lui, ca fiecare isi va lua rasplata pentru faptele Lui.

  1. Asta se întâmplă când nu cunoaștem sau nu luăm în seama biblia, Sodoma și Gomora.Istoria se repetă!

  2. Sodoma si Gomora au fost pedepsite de Dumnezeu cu foc.
   Ce asteptam noi,crestinii de azi?! Oare NU vede Dumnezeu că s-a ajuns sau depasit situatia morala din acele timpuri?
   SLAVA LII DUMNEZEU CĂ MAi SUNT OAMENI CARE MARTURISESC ADEVARUL!

 5. nici nu mă mir că Grecia mai era puțin și luat toată foc dacă a început Grecia Perla ortodoxiei Cum se spune să bage preoții la pușcărie atunci și pierdut faima de Perla ortodoxiei și nici nu mă mir că anul trecut el venit focul cel Mare peste orașele pădurile din Grecia

 6. Doar niște minți bolnave, pline de ură și de frică poate să condamne un om care are curajul să spună Cuvântul Lui Dumnezeu. Mă întreb ce vor face in Eternitate când vor fi în fața Lui Dumnezeu. Sfânta Treime să- l ajute pe Mitropolitul Ambrozie și să- l întărească în această luptă cu Răul.

 7. Dumnezeu să ne dea înțelepciune și putere în cuvânt, să ne opunem tot mai des acestor provocări ale mileniului al lll- lea.
  Să trăiți mult, Vrednice Mitropolit, pentru frații mai mici întru Hristos, care nu știu unde putem ajunge, tolerând obiceiurile Sodomei și Gomorei.

 8. Nu trebuie sa fii credincios pentru a urma legile firii , pentru a nu face rău celorlalți, pentru a avea Bun simt. E clar ca am fost creați, indiferent în cine credem . Iar legea firii e ca ne perpetuam prin legătură dintre barbat și femeie (la oameni) , intre parte bărbătească și femeiasca pentru alte ființe. .. Altfel ne întoarcem împotriva noastră. Problema va fi cu adevărat grava când se vor putea crea ființe în laborator și nu va mai fi nevoie nici de mame gazda.

 9. De-a ție pr., Dumnezeu răbdare și bucurie sfântă în mărturisirea adevărului! Așa e abia au început vremurile de pe urmă….

 10. Nu văd unde e dreptul la LIBERĂ EXPRIMARE . Cred că e o condamnare politică ce ar trebui să dispară din actul de JUSTIȚIE … Totul depinde de EDUCAȚIA ce am primit-o ; dacă eram educați homo nu ni s-ar părea ceva ANORMAL … Numai oamenii NEEDUCAȚI vor să impună părerea sau opțiunile lor sexuale … Nu văd ce m-ar deranja pe mine opțiunea lui sexuala ? Ce treabă am eu cu el ? îmi dă ceva ? sau îi dau eu ceva ? În momentul în care m-ar supune unor PERVERSIUNI atunci ar trebui condamnați … oamenii ăștia sunt bolnavi mintal …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button