adopţiefamiliehomosexualitatelibertate de conștiință

Un cuplu canadian a fost declarat neeligibil pentru adopție după ce au mărturisit că vor crește copilul învățându-l să-și păstreze curăția până la căsătorie

The Christian Post relatează că un cuplu de confesiune evanghelică din provincia Alberta, Canada, a dat statul în judecată susținând că au fost discriminați când li s-a refuzat adopția unui copil pe baza opiniilor lor religioase despre căsătorie.

Cei doi au fost întrebați cum vor gestiona situația în care un copil le spune că el sau ea își pun la îndoială sexualitatea, iar ei au răspuns că sexualitatea nu trebuie „experimentată sau explorată până când o persoană nu este adultă și căsătorită.”

Responsabilul de caz le-a explicat că viziunea lor cu privire la sexualitate erau incompatibile cu procesul de adopție, adăugând că aceasta este „poziția oficială a guvernului din Alberta”.

Cuplul a cerut o revizuire judiciară a deciziei guvernului, considerându-se discriminați pe criterii religioase.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

John Carpay, din partea Centrului pentru Libertăți Constituționale, a subliniat că și catolicii, musulmanii, evreii ortodocși și alți creștini împărtășesc aceeași convingere ca și acest cuplu:

„A face determinări cu privire la cine este potrivit să adopte pe baza convingerilor sale religioase sincere încalcă dreptul la libertate religioasă și principiul egalității în fața conform legii.”

Din păcate, „viziunea guvernului” cu privire la definiția căsătoriei este deopotrivă literă de lege și parte din programa școlară în Canada, iar cei care nu o aplaudă sunt – în cel mai bun caz – etichetați drept „bigoți” și „homofobi”.

Barry Neufeld, un administrator școlar din Canada, a criticat programa școlară care îi învață pe copii că își pot alege propriul sex și pronume. Dar Asociația Regională a Administratorilor de Școli l-a admonestat pentru poziția sa. El s-a apărat, arătând că nu a criticat persoane care au o anumită opțiune de viață, ci o simplă resursă educațională.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button