familieMarxism culturalreligie

Mihail Neamțu: Oricât de triste ar fi eșecurile reale, admirația pentru un ideal, familia naturală, ajută

Politicianul și scriitorul Mihail Neamțu a publicat de curând o postare pe Facebook în care combate clișeul că eșecurile unor familii ar reprezenta și eșecul conceptului de familie naturală (pe care adepții marxismului cultural insistă să o denumească „tradițională”, sugerând că este vetustă). Redăm postarea lui mai jos.


Cu toții avem o mamă și un tată. Oricât de triste ar fi eșecurile noastre, oricât de amare despărțirile, oricât de triste (sau frecvente) sunt divorțurile în ziua de astăzi, un copil are nevoie de un tată și o mamă. Punct.

Propagandiștii de la Ministerul Educației trebuie să înceteze spălarea pe creier. Românii, oricât de păcătoși, respectă firea lucrurilor și ordinea naturală a unei civilizației iudeo-creștine. Poți să nu joci bine fotbal, dar admirația pentru un ideal (Pelé) te ajută să crești în fiecare zi. Un popor lipsit de valori înalte va fi șters din cronicile istoriei umane.

Mi-a plăcut, tocmai de aceea, declarația Suveranului Pontif:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Da, este adevărat că termenul «familie» este unul analog, se spune şi «familia» stelelor, «familia» arborilor, «familia» animalelor. Dar familia umană, ca imagine a lui Dumnezeu, formată din bărbat şi femeie, este una singură. E una singură. Se poate întâmpla ca un bărbat și o femeie să nu fie credincioși, dar dacă se iubesc şi se unesc în căsătorie, sunt după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, chiar dacă nu cred. Pentru aceasta căsătoria este un mare sacrament.

(Papa Francisc)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button