Marxism cultural

Presa de mainstream din Germania preia un fake news despre așa-zise vânători de imigranți după marșul de la Chemnitz

de Paul Bașotă, Facebook

Ziarul austriac Wochenblick: “vânarea” migranților de către extremiștii de dreapta pe străzile din Chemnitz a fost inventată!

“Se conturează unul din cele mai mari scandaluri mediatice din ultimii ani din Germania!”

Este citat redactorul șef al ziarului local Freie Presse din Chemnitz: “Duminică după amiază, când s-a vorbit despre ‘vânarea migranților’, noi nu am observat așa ceva. Și eram cu oamenii noștri pe teren. Au existat agresiuni ale demonstranților, agresiuni izolate asupra unor migranți, unor polițiști sau unor stângiști. Însă au fost cazuri foarte izolate, și asta nu are nimic de-a face cu o ‘vânare de migranți’ în sens literal.”

Raportul poliției din Saxonia despre demonstrațiile de duminică nu pomenește nimic despre atacuri asupra migranților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O reporteră a canalului regional MDR a relatat doar despre unele altercații. Doar un dubios martor anonim este numit ca sursă pentru un presupus atac asupra migranților într-o anumită locație din oraș.

Zvonurile transmise la nivel mondial se bazează pe singurul film care prezintă o confruntare recognoscibilă între demonstranți de dreapta și migranți, film publicat de o pagină de extremă stânga numită “Antifa Zeckenbiss” (Antifa mușcătura de căpușă). Însă în acel film se vede o scurtă confruntare, nimic despre ce a fost înainte sau după.

Mediile naționale au preluat necritic filmul de pe pagina de extremă stânga.

Picant: la câteva ore după demonstrație, mediile internaționale transmiteau la nivel mondial, bazându-se pe această sursă dubioasă și distorsionată, despre “vânătoare” și “vânătoare de oameni” împotriva migranților, în ciuda lipsei unei confirmări din partea poliției.

Culmea penibilului: purtătorul de cuvânt al guvernului a confirmat acest fake-news.

Cazul Chemnitz amintește tulburător de scandalul mediatic din Sebnitz, Saxonia, din anul 2000. Mediile mainstream au susținut atunci la unison că neo-naziști saxoni ar fi înecat un copil irakian la un bazin de înot. Mai târziu s-a dovedit că copilul era grav bolnav și a murit în mod tragic datorită unei afecțiuni la inimă.

Însă reputația orașului Sebnitz a rămas pătată, ca și a Saxoniei. Ca și acum în cazul Chemnitz. Presa mainstream își merită acum pe deplin numele de “presă mincinoasă” (Lügenpresse).

FOTO. 15.000 în stradă la Chemnitz, în Germania: Cine sunt și ce vor protestatarii prezentați de mainstream media ca „extremă dreaptă”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button